Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΜSCI: Παραμένει Emerging Market το ελληνικό χρηματιστήριο - Χωρίς αλλαγές οι μετοχές

ΜSCI: Παραμένει Emerging Market το ελληνικό χρηματιστήριο - Χωρίς αλλαγές οι μετοχές
O MSCI δεν προέβη σε καμία αλλαγή όσον αφορά στις ελληνικές μετοχές.
Στους δείκτες του «Emerging Market» παραμένει το ελληνικό χρηματιστήριο, κατόπιν της αναθεώρησης των δεικτών του Morgan Stanley Capital International (MSCI).
Το Χρηματιστήριο Αθηνών, παρά την επιβολή των κεφαλαιακών περιορισμών, παραμένει στους δείκτες του «Emerging Market» (αναπτυσσόμενη αγορά).
Παράλληλα, ο MSCI δεν προέβη σε καμία αλλαγή όσον αφορά στις ελληνικές μετοχές.
Το bankingnews.gr από το πρωί της Πέμπτης (13/8) είχε καταστήσει σαφές ότι «δεν αναμένονται εκπλήξεις» και ότι «το ελληνικό χρηματιστήριο θα παραμείνει στις αναδυόμενες αγορές».
Πάντως, υπήρχε ο φόβος - ο οποίος βέβαια διαψεύστηκε - της υποβάθμισης του ελληνικού χρηματιστηρίου στην κατηγορία «Standalone» (αυτόνομη – αναπτυσσόμενη αγορά), λόγω της επιβολής περιορισμών στην κίνηση των τραπεζικών κεφαλαίων.
Όπως είχε προειδοποιήσει και ο ίδιος ο MSCI, η επιβολή των capital controls θα αποτελούσε τροχοπέδη στην πρόσβαση των επενδυτών στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Embedded image permalink


Τι μετέδιδε το bankingnews.gr την Πέμπτη, 13 Αυγούστου, στις 12:30 το μεσημέρι
Δεν θα υποβαθμιστεί τελικώς το ελληνικό χρηματιστήριο στην ειδική – απαξιωτική κατηγορία standalone από την Morgan Stanley Capital International.
Σήμερα αργά το βράδυ περί τις 00:20 τα μεσάνυκτα θα ανακοινωθούν οι αλλαγές από την MSCI.
Ωστόσο δεν αναμένονται αλλαγές καθώς το ελληνικό χρηματιστήριο θα παραμείνει στις αναδυόμενες αγορές.
Ωστόσο μπορεί να αλλάξει οριακά το ειδικό βάρος του ελληνικού χρηματιστηρίου – και ενδεχομένως – να υπάρξουν αλλαγές σε δύο μετοχές.
Σε γενικές γραμμές δεν αναμένονται εκπλήξεις, ωστόσο το θέμα του ειδικού βάρους….έχει βαρύτητα καθώς αν υπάρξει μείωση ειδικού βάρους σημαίνει πωλήσεις…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης