Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αλεξιάδης: Εξετάζεται η σύνδεση του αφορολόγητου με τις αγορές μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών

Αλεξιάδης: Εξετάζεται η σύνδεση του αφορολόγητου με τις αγορές μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών
"Ο ΕΝΦΙΑ δεν θα έχει μεγάλες αλλαγές από την προηγούμενη χρονιά"
Τη σύνδεση του αφορολόγητου με την αγορά προϊόντων μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδη.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», ο κ. Αλεξιάδης υποστήριξε ότι «μία από τις αλλαγές που πρέπει να κάνουμε, είναι στον τομέα της φορολογίας εισοδήματος, το αφορολόγητο κ.λπ.
«Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που μάς δίνει το τραπεζικό σύστημα. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτός που επικαλείται ένα αφορολόγητο 9.000 ευρώ το χρόνο π.χ. και πρέπει να αποδείξει όχι με μια κούτα από χαρτάκια που φέρνει στην εφορία, ότι έχει κάνει αυτές τις δαπάνες, αλλά με μία βεβαίωση που θα έρθει χρονικά από την τράπεζά του στην Εφορία και θα πει ότι “ο τάδε έχει χαλάσει τόσα με την πιστωτική του”» εξήγησε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, επισήμανε ότι «πρέπει να δίνουμε κίνητρα στον πολίτη για να χρησιμοποιεί τις κάρτες και πρέπει να δούμε πώς θα αξιοποιούμε όλο αυτό το σύστημα και για την επιχείρηση και για τον πολίτη».
Όσον αφορά τον ΕΝΔΦΙΑ, ο κ. Αλεξιάδης υποστήριξε ότι η οροφή της εισπραξιμότητας ανέρχεται ετησίως στα 2,65 δισ. ευρώ.
«Δεν θα έχει μεγάλες αλλαγές από την προηγούμενη χρονιά. Μόλις τελειώσουμε την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, προχωράμε να βγάλουμε τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ» εξήγησε καταλήγοντας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης