Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Αναμφίβολη η έγκριση του ελληνικού προγράμματος από την Bundestag – Αντιμέτωπη με «εξέγερση» η Merkel

Reuters: Αναμφίβολη η έγκριση του ελληνικού προγράμματος από την Bundestag – Αντιμέτωπη με «εξέγερση» η Merkel
Η καταψήφιση της συμφωνίας από μια μειοψηφία βουλευτών θα αποτελέσει μήνυμα – προειδοποίηση προς τη Merkel ότι το πρόγραμμα αυτό είναι η τελευταία ευκαιρία να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ
Αναμφίβολη κρίνεται η έγκριση του ελληνικού προγράμματος από το γερμανικό κοινοβούλιο, την Bundestag, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, στο οποίο ωστόσο επισημαίνεται ότι η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, θα έρθει αντιμέτωπη με μια επικίνδυνη «εξέγερση» στις τάξεις του κόμματός της, κάτι που υποδηλώνει ότι δεν μπορεί να ζητήσει από το Κοινοβούλιο μια νέα βοήθεια για την Ελλάδα.
Μάλιστα, όπως σημειώνεται, η καταψήφιση της συμφωνίας από μια αξιοσημείωτη μειοψηφία θα στείλει ένα μήνυμα – προειδοποίηση προς τη γερμανική κυβέρνηση ότι το τελευταίο πακέτο διάσωσης είναι η τελευταία ευκαιρία να παραμείνει η πληττόμενη από το υψηλό χρέος Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ.
Σήμερα, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στο γερμανικό κοινοβούλιο, η γερμανίδα καγκελάριος δεν αναμένεται να απευθυνθεί στους βουλευτές, αλλά θα αφήσει να μιλήσει εκ μέρους της κυβέρνησής της ο υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble.
Σε δηλώσεις του στο Reuters, ο Gunther Krichbaum, πρόεδρος της επιτροπής για την Ευρώπη στο γερμανικό Κοινοβούλιο, σημείωσε ότι «πρέπει να αναγνωριστεί ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει τις τελευταίες εβδομάδες πολλές υποχωρήσεις που απέρριπτε για μήνες».
Όπως σημειώνεται στο άρθρο, δεν θα πρέπει να αμφιβάλλει κανείς ότι το σχέδιο θα ψηφίσουν κόμματα όπως οι Σοσιαλδημοκράτες, ο κυβερνητικός εταίρος της Merkel, όπως και το αντιπολιτευόμενο κόμμα των Πρασίνων.
Όμως, μια εξέγερση από ένα μεγαλύτερο αριθμό συμμάχων θα αποτελούσε πλήγμα για τη Merkel, η οποία παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής ύστερα από 10 χρόνια στην εξουσία.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης