Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα όρια της χρεοκοπίας ο… Άγιος Βασίλης – Αντιμέτωπη με την πτώχευση η Dianora στη Φινλανδία

Στα όρια της χρεοκοπίας ο… Άγιος Βασίλης – Αντιμέτωπη με την πτώχευση η Dianora στη Φινλανδία
Πρόκειται για την εταιρεία που προσφέρει επισκέψεις στον Άγιο Βασίλη στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας
Ο Άγιος Βασίλης έχει μία εβδομάδα για να πληρώσει τους πιστωτές του…
Η συρρίκνωση της φινλανδικής οικονομίας έχει πλήξει την εταιρεία Dianora, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα σε παιδιά από όλο τον κόσμο να συναντήσουν τον Άγιο Βασίλη στο Ροβανιέμι, στη Φινλανδία.
Μόλις τέσσερις μήνες πριν από τα Χριστούγεννα, η φινλανδική εταιρεία είναι αντιμέτωπη με μια πιθανή χρεοκοπία καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα στο να αποπληρώσει τα χρέη της.
Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν οι τουρίστες από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Ρωσία σταμάτησαν να πηγαίνουν στη Φινλανδία για να δουν τον Άγιο Βασίλη, επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της Dianora, Jarmo Kariniemi, σε τηλεφωνική συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «El Pais».
«Η πορεία της παγκόσμιας οικονομίας επηρεάζει πολύ τις δραστηριότητές μας», σημειώνει ο Kariniemi.
Το μεγαλύτερο μέρος των χρεών της εταιρείας, που φθάνουν τις 200.000 ευρώ, είναι προς το φινλανδικό υπουργείο Οικονομικών, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Dianora να σημειώνει ότι η εταιρεία δεν έχει κηρύξει ακόμη πτώχευση και ότι «ελπίζουμε ότι θα βρούμε μια λύση».
Μετά τα νέα για μια πιθανή χρεοκοπία, η ομάδα του Άγιου Βασίλη έχει διπλασιάσει τις προσπάθειες και τον ενθουσιασμό για να βοηθήσει την εταιρεία.
«Παρά την περιπλοκότητα της κατάστασης, το μόνο που μένει είναι να συνεχίσουμε να γελάμε και να εργαζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον.
»Έχουμε μία εβδομάδα για να αλλάξουμε τα πράγματα», ανέφεραν σε ανάρτησή τους στο Facebook την περασμένη Πέμπτη οι βοηθοί του Άγιου Βασίλη.

agios_vasilis.jpg


Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης