Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Χαϊκάλης (ΑΝΕΛ) παραδέχθηκε την offshore στην Κύπρο - Δεν τη δήλωσα στο πόθεν έσχες γιατί δεν είναι κερδοφόρα

Ο Χαϊκάλης (ΑΝΕΛ) παραδέχθηκε την offshore στην Κύπρο - Δεν τη δήλωσα στο πόθεν έσχες γιατί δεν είναι κερδοφόρα
Πρόκειται για την εταιρεία Metrofin Limited, με μετοχικό κεφάλαιο 1.000 ευρώ και έτος ίδρυσης το 2008
Την ύπαρξη offshore εταιρείας στην Κύπρο παραδέχθηκε ο απερχόμενος υπουργός Παύλος Χαϊκάλης, προκαλώντας έναν ακόμη πολιτικό σεισμό, την ώρα που η χώρα οδηγείται εκ νέου σε εκλογές.
Η αποκάλυψη για την ύπαρξη οff-shore ήρθε στο φως της δημοσιότητας από 18 βουλευτές της ΝΔ που φωτογράφιζαν ανοιχτά και με συνεχείς ερωτήσεις τους στη Βουλή τον Παύλο Χαϊκάλη, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζουν.
Μιλώντας στο Mega, ο Π. Χαϊκάλης υποστήριξε ότι δεν έχει κέρδη και γι' αυτό δεν τη δήλωσε στο πόθεν έσχες, αν και ο νόμος απαγορεύει κατηγορηματικά την κατοχή εξωχώριων εταιρειών από βουλευτές.
"Δεν πρόκειται για offshore εταιρεία αλλά για μια εταιρεία που διασφαλίζει τα πνευματικά μου δικαιώματα για κινηματογραφικές και θεατρικές εργασίες που παίζονταν στην Κύπρο όταν ασκούσα το επάγγελμα του ηθοποιού.
Δεν υπάρχουν αδήλωτα εισοδήματα από αυτή την εταιρεία, η οποία ουσιαστικά από το 2011 είναι ανενεργή".
"Αν διαθέτει οff-shore o Π. Χαϊκάλης, να ελεγχθεί από την επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής", δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένος.
Χθες Τετάρτη 26/8, οι βουλευτές της ΝΔ, γνωστοποίησαν τα στοιχεία της εταιρείας, η οποία ονομάζεται Metrofin Limited, έχει μετοχικό κεφάλαιο 1.000 ευρώ και έτος ίδρυσης το 2008. Κάλεσαν επίσης τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν αν υπάρχει μέλος της κυβέρνησης που συμμετέχει σε offshore εταιρεία.
Σήμερα 27/8, ο υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης ενημέρωσε ότι έχει ζητηθεί έλεγχος, με σχετικό αίτημα στο αποκλειστικά αρμόδιο όργανο ελέγχου, όχι απλώς ενός μέλους της κυβέρνησης, αλλά όλων των μελών της κυβέρνησης για το ενδεχόμενο διατήρησης offshore.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης