Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Προειδοποιήσεις επιχειρηματιών για τη Γαλλία – Πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις

CNBC: Προειδοποιήσεις επιχειρηματιών για τη Γαλλία – Πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις
Αν και τα μακροοικονομικά στοιχεία δείχνουν ανάκαμψη της γαλλικής οικονομίας, ωστόσο στερείται momentum
Αν και οι επιχειρηματίες σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν στρέψει την προσοχή τους στην Κίνα, σημειώνεται σε δημοσίευμα του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου CNBC, οι ευρωπαίοι επικεφαλής επιχειρήσεων εκφράζουν την ανησυχία τους για τη γαλλική οικονομία.
Αν και τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται, καταδεικνύουν ανάκαμψη της γαλλικής οικονομίας, ωστόσο αυτή στερείται ισχυρού momentum.
Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της AXA Γαλλίας, Jad Ariss, χαρακτηρίζει απογοητευτικά τα στοιχεία για το επιχειρηματικό κλίμα τον Αύγουστο και επισημαίνει ότι η Γαλλία αδυνατεί να συνειδητοποιήσει πλήρως τα οφέλη από τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου, του αδύναμου ευρώ και των χαμηλών επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
«Παρά τα στοιχεία αυτά, η γαλλική οικονομία δεν απογειώνεται και αυτό είναι ανησυχητικό», δηλώνει ο Ariss στο CNBC.
Ο Ariss, όπως και άλλοι επικεφαλής επιχειρήσεων, τονίζουν την ανάγκη η Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, ειδικά αυτές που αφορούν την αγορά εργασίας.
Αν και η κυβέρνηση του Francois Hollande έχει κάνει κάποιες προσπάθειες ώστε να καταστήσει ευκολότερες τις προσλήψεις και απολύσεις εργαζομένων, η κινητικότητα των εργαζομένων εμποδίζεται από την ισχυρή προστασία που απολαμβάνουν και έναν περίπλοκο εργασιακό κώδικα.
«Εκτιμώ ότι αν θέλουμε να επιταχύνουμε την ανάπτυξη της χώρας, πρέπει να επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις», σημειώνει ο Jean-Louis Chaussade, διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής εταιρείας Suez.
Ο πρόεδρος του επιχειρηματικού λόμπι MEDEF, Pierre Gattaz, κατά τη διάρκεια συνεδρίου την Πέμπτη, τόνισε και αυτός την ανάγκη επιτάχυνσης βασικών μεταρρυθμίσεων, όμως εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη γαλλική οικονομία.
Σε δηλώσεις του στο CNBC ανέφερε ότι «είναι η ώρα να γίνουν επενδύσεις στη Γαλλία, διότι είμαστε σαν μια εταιρεία που ανακάμπτει».
Παρά τη στασιμότητα στην ανάπτυξη μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, ο Gattaz προβλέπει ότι η γαλλική οικονομία μπορεί να αναπτυχθεί με ρυθμό 1,2% το 2015, πρόβλεψη που είναι σύμφωνη με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν για ανάπτυξη 1,1%.
Ο Bruno Lafont, πρόεδρος επί τιμή στον γίγαντα οικοδομικών υλικών Lafarge Holcim, εξέφρασε στο CNBC την απαισιοδοξία του, αν και εκτιμά ότι η γαλλική οικονομία είναι στον σωστό δρόμο.
«Βεβαίως, πάντα ανησυχούμε ότι είναι πολύ αργή (σ.σ. η ανάπτυξη) και ότι τα θετικά σημάδια δεν δημιουργούν ούτε αποκαθιστούν την εμπιστοσύνη», σημειώνει και προσθέτει ότι «είμαι λίγο απαισιόδοξος, όμως εκτιμώ ότι κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση».
Το θέμα είναι ο χρόνος της επιτάχυνσης της ανάκαμψης, ανέφερε.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης