Διεθνή

Φινλανδία: Διαδήλωση κατά της λειτουργίας κέντρου υποδοχής προσφύγων - Κλείστε τα σύνορα στους μετανάστες

Φινλανδία: Διαδήλωση κατά της λειτουργίας κέντρου υποδοχής προσφύγων - Κλείστε τα σύνορα στους μετανάστες
Η κυβέρνηση προβλέπει ότι ο αριθμός των αιτήσεων για χορήγηση ασύλου στη Φινλανδία θα αυξηθεί στις 15.000 φέτος, από 3.600 πέρσι
Ενάντια στη λειτουργία ενός κέντρου υποδοχής προσφύγων στη Φινλανδία διαδήλωσαν περίπου 200 Φιλανδοί στην πόλη Σάλο, πρώην έδρα της εταιρείας Nokia.
Οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της πόλης κρατώντας πλακάτ με φράσεις όπως «κλείστε τα σύνορα» και συνθήματα ενάντια στο Ισλάμ το οποίο θεωρούν ότι απειλεί να τους καταστρέψει.
Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι το κέντρο υποδοχής, που πρόκειται να στεγαστεί σε μια εγκαταλειμμένη πτέρυγα ενός νοσοκομείου, θα θέσει σε κίνδυνο ιδίως τις γυναίκες και τα παιδιά της περιοχής.
«Πρώτα θα πρέπει να βοηθήσουμε τους Φιλανδούς. Έχουν πάρει τα πάντα από τους άνεργους, τους φτωχούς και τους ασθενείς.
Αλλά τα ταμεία είναι άδεια. Αν ανοίξουν αυτά τα κέντρα θα αυξηθούν οι φόροι» υποστήριξε ένας από τους διαδηλωτές.
Η κυβέρνηση προβλέπει ότι ο αριθμός των αιτήσεων για χορήγηση ασύλου στη Φινλανδία --κυρίως από πρόσφυγες από το Ιράκ και τη Σομαλία- θα αυξηθεί στις 15.000 φέτος, από 3.600 πέρσι.
Την ίδια ώρα πάντως, μια μικρότερη αντιδιαδήλωση ήταν σε εξέλιξη, με κατοίκους της περιοχής που υποστηρίζουν ότι οι μετανάστες χρειάζονται βοήθεια και ότι με τη λειτουργία του κέντρου αυτού θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης