Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Νomura: Μετά τις εκλογές αποδεκτά τα ελληνικά ομόλογα ως collaterals από την ΕΚΤ

Νomura: Μετά τις εκλογές αποδεκτά τα ελληνικά ομόλογα ως collaterals από την ΕΚΤ
Είναι πολύ νωρίς για την ΕΚΤ να άρει την επιλεξιμότητα (waiver) και επί της ουσίας να κάνει εκ νέου αποδεκτά τα ελληνικά ομόλογα ως collaterals
Πρόωρη θεωρεί η Νomura κάθε κίνηση από την πλευρά της ΕΚΤ σε ό,τι αφορά την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως collaterals ως αντάλλαγμα για τη χορήγηση ρευστότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
"Είναι πολύ νωρίς για την ΕΚΤ να άρει την επιλεξιμότητα (waiver) και επί της ουσίας να κάνει εκ νέου αποδεκτά τα ελληνικά ομόλογα ως collaterals, λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας που κυριαρχεί στην Ελλάδα, ενόψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης της 20ης Σεπτεμβρίου", σχολιάζουν οι αναλυτές της ιαπωνικής επενδυτικής τράπεζας, σε νέα έκθεσή τους, υπό τον διακριτικό τίτλο "ECB: Risks of further action has clearly increased".
Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, παρά τη συμφωνία που επετεύχθη, εντός του Αυγούστου, για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, μέσω του ESM, η ΕΚΤ θα αργήσει να κάνει εκ νέου αποδεκτά τα ελληνικά ομόλογα ως εγγυήσεις (collaterals), λόγω του ρευστού πολιτικού σκηνικού που επικρατεί στη χώρα, ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.
Εστιάζοντας στο ευρύτερο σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας, οι αναλυτές της Nomura προβλέπουν πως η ΕΚΤ θα αναγκαστεί να αναλάβει πρόσθετη δράση, ακόμη και κατά την επικείμενη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, την ερχόμενη Πέμπτη (3/9), λόγω των διευρυμένων αναταραχών που έχουν ξεσπάσει στις διεθνείς αγορές το τελευταίο διάστημα, λόγω των ανησυχιών για την πραγματική κατάσταση της κινεζικής οικονομίας.
"Μπορεί, κατά την τρέχουσα συγκυρία, τυχόν μεταβολή στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων (QE) της ΕΚΤ να μην αποτελεί το βασικό μας σενάριο, όμως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο... εκπλήξεων", σημειώνουν οι αναλυτές της Nomura.

(πρώτη ενημέρωση 1 Σεπτεμβρίου 2015, 07:42)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης