Τελευταία Νέα
Πολιτική

Rajoy: Αν τηρηθούν τα υπεσχημένα, η Ελλάδα έχει μέλλον – Merkel: Το σημαντικό είναι να γίνουν μεταρρυθμίσεις

Rajoy: Αν τηρηθούν τα υπεσχημένα, η Ελλάδα έχει μέλλον –  Merkel: Το σημαντικό είναι να γίνουν μεταρρυθμίσεις
Θα συνεχίσουμε να είμαστε αλληλέγγυοι στην Ελλάδα, όμως μόνο αν τηρηθεί η συμφωνία τα πράγματα θα εξελιχθούν καλά στη χώρα, σημείωσε ο ισπανός πρωθυπουργός
Την αισιοδοξία του ότι αν η Ελλάδα τηρήσει τα συμφωνηθέντα με τους πιστωτές, «τα πράγματα μπορούν να εξελιχθούν καλά σε μια λογική χρονική περίοδο» εξέφρασε ο ισπανός πρωθυπουργός, Mariano Rajoy.
Οι δηλώσεις αυτές του ισπανού πρωθυπουργού έγιναν στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τη γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel, στο Βερολίνο, ύστερα από γεύμα εργασίας που είχαν οι δύο ηγέτες, κατά τη διάρκεια του οποίου αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με πολλά θέματα, όπως το μέλλον της Ευρώπης, την εξέλιξη της ισπανικής οικονομίας και το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.
Αναφορικά με την Ελλάδα, ο Mariano Rajoy σημείωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η γερμανίδα καγκελάριος βλέπουν «πολύ θετικά» τη συμφωνία της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα με την τρόικα.
«Τώρα, το σημαντικό είναι να γίνουν μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και ο στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος, από την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας», τόνισε ο ισπανός πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι μόνον έτσι η χώρα μπορεί να «λειτουργήσει μόνη της».
«Αν εκπληρωθούν οι συμφωνίες στις οποίες έχουμε καταλήξει, η Ελλάδα μπορεί να έχει μέλλον», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε πάντα αλληλέγγυοι, όμως εκτιμούμε ότι αν τα πράγματα γίνουν σωστά, με νηφαλιότητα, κοινή λογική και τήρηση των συμφωνηθέντων, τα πράγματα μπορούν να εξελιχθούν καλά για την Ελλάδα σε μια λογική χρονική περίοδο».

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης