Τελευταία Νέα
Οικονομία

Οργή Αλεξιάδη κατά Χρηστίδη (ΠΑΣΟΚ): Βασική αρχή η λειτουργία του ΥΠΟΙΚ χωρίς παρεμβάσεις - Αυτήν υπηρετώ

Οργή Αλεξιάδη κατά Χρηστίδη (ΠΑΣΟΚ): Βασική αρχή η λειτουργία του ΥΠΟΙΚ χωρίς παρεμβάσεις - Αυτήν υπηρετώ
Επέλεξα να μην εμπλακώ στην προεκλογική εκστρατεία για να συνεισφέρω στην προσπάθεια του ΥΠΟΙΚ για την πάταξη της φοροδιαφυγής
Την οργισμένη αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, προκάλεσαν οι ισχυρισμοί - νωρίτερα - του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλου Χρηστίδη, περί άμεσης εμπλοκής του υπηρεσιακού υπουργού στην προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης, επέλεξε να μην εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία για να του δοθεί η δυνατότητα να συνεισφέρει στην προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της φοροδιαφυγής, της φορολογικής δικαιοσύνης και της υλοποίησης της συμφωνίας που ψηφίστηκε στις 14 Αυγούστου.
Αυτή η επιλογή δεν έγινε λόγω απουσίας πολιτικών απόψεων, αλλά επειδή επέλεξε τη συγκεκριμένη περίοδο, το πλέον σημαντικό, διαμηνύει ο κ. Αλεξιάδης.
«Καλώ τον καταγγέλλοντα, (αλλά και οποιοδήποτε άλλο) να μου υποδείξει έστω και μία φράση μου ή μια πρότασή μου, που είναι σε αντίθεση με το πλαίσιο και τη λειτουργία της υπηρεσιακής κυβέρνησης», τονίζει ο κ. Αλεξιάδης, ανεβάζοντας τους τόνους, για να συμπληρώσει:
- Οι «δήθεν φορολογικές αλλαγές» δεν είναι τίποτα άλλο, από τα αναγραφόμενα στις σελίδες 1016-1017 του νόμου σαν υποχρεώσεις της χώρας, για υλοποίηση, ώστε να ολοκληρωθεί η εκταμίευση.
- Αναμένω με ενδιαφέρον την επεξήγησή του, τι ακριβώς από τα όσα έχω πει είναι εκτός ευρωπαϊκού δικαίου.
- Η λειτουργία του Δημοσίου και ειδικά του Υπουργείου Οικονομικών χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις (όπως αναφέρει η σελίδα 1017 παρ.2.3 του Ν.4336/15) ήταν και παραμένει βασική αρχή, την οποία θα υπηρετήσω από τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών.

Το πλήρες περιεχόμενο της απάντησης του Αλεξιάδη στον Χρηστίδη
Με έκπληξη ενημερώθηκα για την επίθεση του κ. Π. Χρηστίδη, στο πρόσωπό μου και την εντολή του στην Πρωθυπουργό «να τον μαζέψει»!
Τονίζω ότι:
1. Επέλεξα να μην εμπλακώ στην προεκλογική εκστρατεία για να δοθεί η δυνατότητα να συνεισφέρω στην προσπάθεια του Υπουργείου Οικονομικών, να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της φοροδιαφυγής, της φορολογικής δικαιοσύνης και της υλοποίησης της Συμφωνίας (Ν.4336/14.8.15).Αυτή η επιλογή δεν έγινε λόγω απουσίας πολιτικών απόψεων, αλλά επειδή επέλεξα τη συγκεκριμένη περίοδο, το πλέον σημαντικό.
2. Από την ημερομηνία ορκωμοσίας της υπηρεσιακής κυβέρνησης, σε κάθε μου παρουσία σε ΜΜΕ, τονίζω ότι ΔΕΝ μπορώ να εμπλακώ στα θέματα της προεκλογικής περιόδου, αλλά παραμένω στο Υπουργείο, ΚΥΡΙΩΣ για να υλοποιηθεί το πλαίσιο συμφωνίας του Ν.4336/2015, για το οποίο εργάζομαι καθημερινά.
3. Καλώ τον καταγγέλλοντα, (αλλά και οποιοδήποτε άλλο) να μου υποδείξει έστω και μία φράση μου ή μια πρότασή μου, που είναι σε αντίθεση με το πλαίσιο και την λειτουργία της υπηρεσιακής κυβέρνησης.
4. Οι «δήθεν φορολογικές αλλαγές» δεν είναι τίποτα άλλο, από τα αναγραφόμενα στις σελίδες 1016-1017 του νόμου σαν υποχρεώσεις της χώρας, για υλοποίηση, ώστε να ολοκληρωθεί η εκταμίευση.
5. Αναμένω με ενδιαφέρον την επεξήγησή του, τι ακριβώς από τα όσα έχω πει είναι εκτός ευρωπαϊκού δικαίου.
6. Η λειτουργία του Δημοσίου και ειδικά του Υπουργείου Οικονομικών χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις (όπως αναφέρει η σελίδα 1017 παρ.2.3 του Ν.4336/15) ήταν και παραμένει βασική αρχή, την οποία θα υπηρετήσω από τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών.

Η δήλωση του Χρηστίδη που προκάλεσε την αγανάκτηση του Αλεξιάδη
Ο υπηρεσιακός Υπουργός κ. Αλεξιάδης (στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ) οφείλει να κατανοήσει τα περιθώρια του ρόλου του.
Δεν μπορεί να εμφανίζεται συνεχώς στα ΜΜΕ εξαγγέλλοντας δήθεν φορολογικές αλλαγές και στην πράξη να επιχειρεί να ωραιοποιήσει το Μνημόνιο που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας.
Ο κ. Αλεξιάδης λειτουργεί δυστυχώς, όχι ως υπηρεσιακός Υπουργός, αλλά ως εντεταλμένος του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να παραπλανήσει για μια ακόμη φορά τους πολίτες.
Σήμερα αυτό πράττει με αιχμή τον ΕΝΦΙΑ, τον οποίο το κόμμα του απεδέχθη και συνυπέγραψε ως έχει.
Δεν αναφερόμαστε στην ουσία των «εξαγγελιών» -που πολλές είναι εκτός ευρωπαϊκού δικαίου- διότι αυτές αφορούν την επόμενη Κυβέρνηση, η οποία οφείλει και να επαναδιαπραγματευθεί την φοροκαταιγίδα που ο κ. Τσίπρας υπέγραψε για τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τους μικρομεσαίους κλπ.
Καλούμε την υπηρεσιακή Πρωθυπουργό κα Θάνου να τον μαζέψει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης