Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αρχίζει αύριο Σάββατο 5/9 το ευρωμπάσκετ – Με τα Σκόπια στην πρεμιέρα (19:00) η εθνική

Αρχίζει αύριο Σάββατο 5/9 το ευρωμπάσκετ – Με τα Σκόπια στην πρεμιέρα (19:00) η εθνική
Στον όμιλο της Ελλάδας στο Ζάγκρεμπ συμμετέχουν και η Ολλανδία, η Γεωργία, η Κροατία και η Σλοβενία – Προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες

Δέκα χρόνια μετά την κατάκτηση του ευρωμπάσκετ στο Βελιγράδι, η εθνική ομάδα δείχνει περισσότερη έτοιμη από κάθε άλλη φορά στο πρόσφατο παρελθόν για μία ανάλογη επιτυχία.
Κι επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός η Ελλάδα θέλει να αρχίσει νικηφόρα την πορεία της στο φετινό ευρωμπάσκετ αύριο Σάββατο (5/9 – 19:00) κόντρα στα Σκόπια.
Η καινοτομία της φετινής διοργάνωσης είναι ότι η πρώτη φάση διεξάγεται σε τέσσερις διαφορετικές χώρες.
Ο όμιλος της εθνικής είναι στο Ζάγκρεμπ και συμμετέχουν εκτός από την Ελλάδα και τα Σκόπια η οικοδέσποινα Κροατία, που παίζει αύριο ντέρμπι με τη Σλοβενία, η Ολλανδία και η Γεωργία.
Μετά από πέντε αγωνιστικές θα προκριθούν οι τέσσερις από τις έξι ομάδες στην τελική φάση που θα διεξαχθεί στη Γαλλία, η οποία και λόγω έδρας είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.
Υψηλές προσδοκίες έχει όπως πάντα και η Ισπανία, ενώ καλές πιθανότητες για κάποια διάκριση έχουν η Λιθουανία, η Ρωσία, η Ιταλία, ακόμα και η ανερχόμενη δύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ, το Βέλγιο.
Η Ελλάδα ψάχνει ουσιαστικά την πρώτη επιτυχία από το ευρωμπάσκετ του 2009, όταν είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.
Στα χρόνια της κρίσης που ακολούθησαν η πρόκριση στα προημιτελικά το 2011 ήταν η καλύτερη στιγμή της εθνικής.
Το 2010 στο παγκόσμιο ήταν 11η, το 2012 αποκλείστηκε από τη Νιγηρία από τους Ολυμπιακούς, ενώ τόσο στο ευρωμπάσκετ του 2013, όσο και στο μουντομπάσκετ του 2014 δεν μπήκε στην οκτάδα.
Μένει να αποδειχτεί αν θα σπάσει αυτή η δυσμενής παράδοση φέτος.
Για τους λάτρεις των συμπτώσεων ο τελικός είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 20/9 ανήμερα των εκλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης