Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Οι συναλλαγές στην αγορά ακινήτων μειώθηκαν κατά 15% από την αρχή του έτους στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Bloomberg: Οι συναλλαγές στην αγορά ακινήτων μειώθηκαν κατά 15% από την αρχή του έτους στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Πτώση κατά 9% και στις τιμές πωλήσεων, ωστόσο, η HSBC θεωρεί ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας
Οι φόβοι για μία κρίση στην αγορά real estate είναι παραφουσκωμένοι, επειδή η επίδραση των αδύναμων νομισμάτων και η επιβράδυνση στον αριθμό των συναλλαγών είναι χαμηλότερη απ’ ό,τι αναφέρουν κάποιες εκθέσεις, εκτιμά η HSBC.
Σύμφωνα με μελέτη της που δημοσιεύει το Bloomberg οι συναλλαγές μειώθηκαν κατά 15% από την αρχή του έτους στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ οι τιμές πωλήσεων έπεσαν κατά 9% στο Ντουμπάι με βάση τα αποτελέσματα μίας έρευνας.
Οι κύριοι ξένοι αγοραστές ακινήτων στο Ντουμπάι είναι Ινδοί, Βρετανοί, Πακιστανοί και Σαουδάραβες που δεν έχουν επηρεαστεί από τη διολίσθηση των αδύναμων νομισμάτων, υποστηρίζει η HSBC.
Η πιθανή άρση των κυρώσεων στους αγοραστές του Ιράν θα μπορούσε επίσης να ανεβάσει τη ζήτηση για το real estate του Ντουμπάι, συμπληρώνει η τράπεζα.
Δύο μύθοι πρέπει να καταρριφθούν, ότι οι συναλλαγές έχουν συρρικνωθεί κατά 20% - κατά 50% σύμφωνα με κάποιες αναφορές – και ότι η ότι πολλά νομίσματα δεν έχουν σημαντική πτώση, ειδικά τα νομίσματα που έχουν μεγαλύτερη επιρροή.
Την τελευταία δεκαετία, ο τομέας ακινήτων του Ντουμπάι έχει πολλές μεταπτώσεις.
Τα κέρδη που σημειώθηκαν μέσα στο 2014 κάλυψαν τις απώλειες από την κρίση του 2008 που παραλίγο να φέρει την πόλη στα πρόθυρα της χρεωκοπίας.
Σε μία προσπάθεια να ηρεμήσουν την αγορά μπήκαν κανόνες για καπέλο στις υποθήκες και διπλασιασμό στις αμοιβές των συναλλαγών, έτσι ώστε να αποφευχθεί η κερδοσκοπία.
Αυτό οδήγησε στην πτώση των τιμών των κατοικιών κατά 12,2% τους τελευταίους 12 μήνες που συνιστά τη μεγαλύτερη μείωση ανάμεσα σε 56 αγορές ακινήτων παγκοσμίως, σύμφωνα με την εταιρία broker Knight Frank.
Οι πωλήσεις έπεσαν κατά 6% το τελευταίο τρίμηνο, τη στιγμή που τα ενοίκια των κατοικιών παραμένουν σταθερά, σύμφωνα με μία άλλη έρευνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης