Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τη Δευτέρα 14/9 θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής – Ζήτησαν να πάει μετά τις 20/9 οι συνήγοροι υπεράσπισης

Τη Δευτέρα 14/9 θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής – Ζήτησαν να πάει μετά τις 20/9 οι συνήγοροι υπεράσπισης
Ο λόγος ήταν για να μπορούν όσοι κατέρχονται ως υποψήφιοι να ασχοληθούν με τον προεκλογικό τους αγώνα
Τη μέση λύση επέλεξε το δικαστήριο σχετικά με τη συνέχιση της δίκης της Χρυσής Αυγής.
Αν και δεν έκανε δεκτό το αίτημα έξι συνηγόρων υπεράσπισης να συνεχιστεί η δίκη μετά τις 20 Σεπτεμβρίου λόγω εκλογών, τελικά αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί ούτε η συνεδρίαση της Παρασκευής 11/9 λόγω κωλύματος της προέδρου και της έναρξης της σχολικής χρονιάς.
Έτσι, η δίκη της Χρυσής Αυγής θα συνεχιστεί την προσεχή Δευτέρα 14/9.
Στην ακροαματική διαδικασία της Τρίτης δεν παρέστησαν ο Νίκος Μιχαλολιάκος και άλλοι βουλευτές που συγκροτούν τον ηγετικό πυρήνα της Χρυσής Αυγής, όπως κάνουν από τις 20 Απριλίου, οπότε και άρχισε δίκη.
Παρόντες ήταν ελάχιστοι από τους 75 συνολικά κατηγορούμενους, ενώ η διαδικασία διεξάγεται μετ’ εμποδίων, καθώς το δικαστήριο συνεδριάζει κάποιες μόνον ημέρες, μιας και η δικαστική αίθουσα που έχει διατεθεί για την διεξαγωγή της δίκης χρησιμοποιείται για την εκδίκαση και άλλων υποθέσεων.
Εξω από τις φυλακές πραγματοποιήθηκε από τις 8 το πρωί αντιφασιστική συγκέντρωση που οργάνωσαν η ΑΔΕΔΥ, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Κίνηση Ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική Απειλή( ΚΕΕΡΦΑ), ο δήμος Κορυδαλλού και άλλες αντιφασιστικές οργανώσεις.
Η ΚΕΕΡΦΑ σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα της ΑΔΕΔΥ παρουσίασε κατάλογο είκοσι καταδικαστικών αποφάσεων για ρατσιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής.
Την Παρασκευή 11/9, στον Πειραιά, έχει προγραμματιστεί αντιφασιστικό συλλαλητήριο με αφορμή τα δύο χρόνια από τον θάνατο του Παύλου Φύσσα ενώ διάφορες αντιφασιστικές οργανώσεις ζητούν να ματαιωθεί για την ίδια ημέρα η προεκλογική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης