Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στο Roadshow στο Λονδίνο σήμερα ο Χουλιαράκης - Αύριο θα μεταβεί στο Λουξεμβούργο για το Eurogroup

Στο Roadshow στο Λονδίνο σήμερα ο Χουλιαράκης - Αύριο θα μεταβεί στο Λουξεμβούργο για το Eurogroup
Άτυπο Eurogroup το Σάββατο (12/9). Επί τάπητος οι εξελίξεις στην Ελλάδα
Στο 10ο επενδυτικό Roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών, που διεξάγεται στο Λονδίνο, θα μιλήσει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Χουλιαράκης.
Μετά το Λονδίνο ο κ. Χουλιάρακης θα μεταβεί στο Λουξεμβούργο για τη συνεδρίαση του Eurogroup, που θα γίνει το Σάββατο 12/09/2015.
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο πρόεδρος του Eurogroup, J. Dijsselbloem υποστήριξε ότι «κατά το τελευταίο εξάμηνο με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η εμπιστοσύνη είχε χαθεί εντελώς ... Έτσι, αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι μια σοβαρή κυβέρνηση, η οποία θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις με σοβαρότητα και θα επαναφέρει την εμπιστοσύνη.... νομίζω ότι αυτό είναι το βασικό ζήτημα.... Για τους καταναλωτές, τους παραγωγούς και του επενδυτές, η εμπιστοσύνη είναι το κλειδί».
Ο πρόεδρος του Eurogroup, δήλωσε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να απορρίψει "όλες τις αρχές της ευρωζώνης, το οποίο όμως δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό".
"Στο τέλος, η κυβέρνηση Τσίπρας αποφάσισε ότι ήθελε να παραμείνει στην ευρωζώνη, θα αποδεχόταν τις βασικές ρυθμίσεις και θα δεσμευτόταν σε ένα απαραίτητο βασικό πρόγραμμα. Έτσι, αν με ρωτήσετε αν έχει ανακτηθεί η εμπιστοσύνη, είναι λίγο πρόωρο να το πω. Θα χρειαστεί χρόνος", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως επισήμανε ο κ. Dijsselbloem, αναφερόμενος στο νέο ελληνικό πρόγραμμα, δεν νομίζω ότι τα μέτρα είναι Δρακόντεια, αλλά ασχολείται με τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, την διοίκηση, τον ιδιωτικό τομέα και την οικονομία. Αυτά πρέπει να γίνουν", δήλωσε στο CNBC.
Ο κ. Dijsselbloem τόνισε ότι αν Τσίπρας επανεκλεγεί θα είναι σε θέση να προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.
"Είχαμε πολύ δύσκολες στιγμές στις διαπραγματεύσεις το τελευταίο εξάμηνο και πραγματικά ο μόνος τρόπος για να τις ξεπεράσουμε, ήταν να σηκώνω το τηλέφωνο και να καλώ απευθείας τον ίδιο τον πρωθυπουργό", πρόσθεσε.
Ο κ. Dijsselbloem πάντως έσπευσε να διαψεύσει το δημοσίευμα της γαλλικής Liberation, σύμφωνα με το οποίο εκείνος και ο πρώην Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης παρ' ολίγον να έρθουν στα χέρια.
"Άκουσα την ιστορία, αλλά δεν μαλώνω. Δεν είναι στο ρεπερτόριο μου. Είχαμε πολλές λεκτικές διαμάχες, καθώς πολλές φορές η συμπεριφορά του μπροστά στους συναδέρφους ΥΠΟΙΚ ήταν απαράδεκτη και oi πολιτικές διαφορές μας στην ουσία του πως θα διαπραγματευόμασταν ήταν πάρα πολύ μεγάλες", αναφέρει χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης