Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Δεν θα υποβαθμιστεί ακόμη στην κατηγορία Advanced Emerging το ΧΑ από τον FTSE - Στην επόμενη αξιολόγηση οι αλλαγές

Δεν θα υποβαθμιστεί ακόμη στην κατηγορία Advanced Emerging το ΧΑ από τον FTSE - Στην επόμενη αξιολόγηση οι αλλαγές
Στην επόμενη αξιολόγηση θα υποβαθμιστεί το ελληνικό χρηματιστήριο από τον οίκο FTSE
Την παραμονή του ελληνικού χρηματιστηρίου στις αναπτυγμένες αγορές (developed market) αναμένεται να ανακοινώσει ο οίκος FTSE, στις 11 Σεπτεμβρίου, ενώ και ο MSCI δεν θα προβεί σε αλλαγές, θα διατηρήσει το ελληνικό χρηματιστήριο στις αναδυόμενες.
Ο οίκος FTSE, στην αναθεώρηση που είχε κάνει τον Μάρτιο είχε τοποθετήσει το Χρηματιστήριο Αθηνών σε καθεστώς παρακολούθησης (watch list) για πιθανή υποβάθμιση στην κατηγορία των αναπτυσσόμενων αγορών και ειδικά στην κατηγορία Advanced Emerging
Την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθεί αν θα παραμείνει ή όχι στην κατηγορία των ανεπτυγμένων αγορών (developed markets).
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιθανότερο σενάριο είναι να παραμείνει στις ανεπτυγμένες αγορές, παρά την αναστολή των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο επί ένα μήνα και την επιβολή περιορισμών στις συναλλαγές των Ελλήνων ιδιωτών επενδυτών.
Ωστόσο χρηματιστηριακή πηγή αναφέρει ότι έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις ώστε στην επόμενη αξιολόγηση να υποβαθμιστεί στην κατηγορία Advanced Emerging δηλαδή αναπτυσσόμενη αλλά Advanced
Το Χρηματιστήριο της Αθήνας βρίσκεται στην κατηγορία των ανεπτυγμένων αγορών του FTSE μαζί με άλλες 21 αγορές (Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Καναδάς, Δανία, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Χονγκ- Κονγκ, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σιγκαπούρη, Ν. Κορέα, Ισπανία, Σουηδία).

www.bankingnews.gr

Το κείμενο αυτό είχε δημοσιευθεί στις 10 Σεπτεμβρίου ώρα 11:01

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης