Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πρωτοψάλτη: Αύξηση κατά 20% στις αφίξεις τουριστών κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015

Πρωτοψάλτη: Αύξηση κατά 20% στις αφίξεις τουριστών κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015
Παυλόπουλος: Δεν μπορεί να αφεθεί η Ελλάδα να αντιμετωπίσει μόνη της το μεταναστευτικό πρόβλημα – Να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία
Καλές και κακές ειδήσεις προέκυψαν από το ραντεβού του Προκόπη Παυλόπουλου με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη.
Η υπηρεσιακή υπουργός τουρισμού ανέφερε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «είχαμε αύξηση φέτος στον τουρισμό, ειδικά το πρώτο εξάμηνο ένα 20% και ελπίζω να μπουν και άλλες βάσεις, για να γίνει ακόμα μεγαλύτερη η προσέλευση των τουριστών με τη νέα περίοδο».
Από την άλλη, ο πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για «όλους εκείνους που αγαπούν την Ελλάδα, για να περάσουν τις διακοπές τους» αλλά και τον προβληματισμό του για όσους «φθάνουν εδώ όχι για να κάνουν τουρισμό, αλλά γιατί ψάχνουν να ζήσουν σαν άνθρωποι, για να φύγουν από τις φωτιές του πολέμου».
Ο Παυλόπουλος πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατόν να αφεθεί η Ελλάδα μόνη της ν’ αντιμετωπίσει όλο αυτό το πρόβλημα, όπως ταιριάζει στις αρχές και τις αξίες του δυτικού πολιτισμού και του ευρωπαϊκού πολιτισμού» και κάλεσε τις μεγάλες δυνάμεις να αναλάβουν δράση.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία, θα αντιληφθούν ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται ο πόλεμος στη Συρία.
Γιατί, εάν δεν τελειώσει ο πόλεμος – και στο χέρι τους είναι και στο χέρι μας είναι να τελειώσει αυτός ο πόλεμος – τότε από κει και πέρα δεν είναι μόνον το πρόβλημα που υπάρχει για την Ευρώπη.
Είναι ένα πρόβλημα ανθρωπότητας, είναι πρόβλημα προστασίας του ίδιου του ανθρώπου.
Είναι χρέος της Δύσης να το αντιληφθεί και να λύσει το πρόβλημα στη ρίζα του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης