Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωθυπουργός της Αυστραλίας ο πολυεκατομμυριούχος Malcolm Turnbull

Πρωθυπουργός της Αυστραλίας ο πολυεκατομμυριούχος Malcolm Turnbull
Πρόκειται για τον 29ο πρωθυπουργό της Αυστραλίας
Πρωθυπουργός της Αυστραλίας διορίστηκε σήμερα ο πολυεκατομμυριούχος Malcolm Turnbull μία ημέρα μετά την ψηφοφορία που διεξήχθη στο συντηρητικό Φιλελεύθερο Κόμμα και τον ανέδειξε νικητή έναντι του αντιπάλου του και πρώην πρωθυπουργού Tony Abbott.
Ο 60χρονος Turnbull, πρώην δικηγόρος και πρώην τραπεζίτης, γίνεται σήμερα ο 29ος πρωθυπουργός της Αυστραλίας, μετά την ορκωμοσία του μπροστά στον εκπρόσωπο της βασίλισσας Ελισάβετ στην Αυστραλία, τον γενικό κυβερνήτη Πίτερ Κόσγκροβ, στην Καμπέρα.
«Αισθάνεται κανείς μεγάλο ενθουσιασμό που είναι Αυστραλός αυτήν τη στιγμή.
Είναι ένα γύρισμα της τύχης, το οποίο δεν περίμενα, όπως οφείλω να ομολογήσω, αλλά είναι ένα γύρισμα της τύχης που με τιμή οφείλω να αντιμετωπίσω και είμαι απολύτως ικανός γι'αυτό» υποστήριξε ο Turnbull, ο οποίος δεσμεύτηκε για ένα νέο είδος διακυβέρνησης, διαφορετικό από αυτό του προκατόχου του, στον οποίο οι επικριτές προσάπτουν ότι ήταν αυταρχικός και ότι έπαιρνε μονομερώς τις αποφάσεις του.
Ο Turnbull συγκέντρωσε 54 ψήφους στην ψηφοφορία που διεξήχθη χθες στην κοινοβουλευτική ομάδα του Φιλελεύθερου Κόμματος, το οποίο μετέχει στον συντηρητικό συνασπισμό που βρίσκεται στην εξουσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης