Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Η πολιτική αβεβαιότητα στην Αυστραλία μπορεί να επιβαρύνει το επιχειρηματικό κλίμα

Moody's: Η πολιτική αβεβαιότητα στην Αυστραλία μπορεί να επιβαρύνει το επιχειρηματικό κλίμα
Αντιμέτωπη με προκλήσεις η αυστραλιανή κυβέρνηση, αν η πολιτική αβεβαιότητα οδηγήσει σε αβεβαιότητα οικονομικής πολιτικής
Προειδοποιήσεις για πιθανή επιβάρυνση του επιχειρηματικού κλίματος και κατ' επέκταση της οικονομίας της Αυστραλίας από την πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα απηύθυνε ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's.
«Αν η πολιτική αβεβαιότητα οδηγήσει σε αβεβαιότητα όσον αφορά την οικονομική πολιτική ή επιβαρύνει το επιχειρηματικό κλίμα, θα προσθέσει περαιτέρω προκλήσεις σε αυτές που πρέπει να αντιμετωπίσει η οικονομία της Αυστραλίας», σημειώνει.
Αν και η αλλαγή ηγεσίας κανονικά δεν δημιουργούν κινδύνους στην αξιολόγηση της χώρας, η παρούσα αλλαγή «συμβαίνει σε μια στιγμή που οι οικονομικές και φορολογικές προκλήσεις αυξάνονται», προσθέτοντας ότι «η πολυετής περίοδος ισχυρής ανάπτυξης που υποστηρίχθηκε από τις επενδύσεις που σχετίζονται με τα εμπορεύματα και τις εξαγωγές, έφθασε στο τέλος της».
«Ακόμη δεν είναι σαφές το μέγεθος που η ακόμη ευέλικτη και ανταγωνιστική οικονομία της Αυστραλίας μπορεί να αναπτύξει πηγές ανάπτυξης, οι οποίες θα αντισταθμίσουν τον αντίκτυπο της αδύναμης ζήτησης από την Κίνα», καταλήγει η Moody's.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης