Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Η τιμή της βενζίνης μειώθηκε 15% κατά μέσο όρο παγκοσμίως – Στις ΗΠΑ προβλέπουν περαιτέρω πτώση

Bloomberg: Η τιμή της βενζίνης μειώθηκε 15% κατά μέσο όρο παγκοσμίως – Στις ΗΠΑ προβλέπουν περαιτέρω πτώση
Οι οδηγοί είναι οι τυχεροί από την πτώση των τιμών του πετραλαίου

Πάρα πολλοί άνθρωποι είχαν μεγάλες απώλειες εξαιτίας της κατάρρευσης των τιμών του πετρελαίου τον τελευταίο χρόνο, εργαζόμενοι σε πλατφόρμες άντλησης, μέτοχοι πετρελαϊκών εταιριών κ.λ.π.
Το Bloomberg αναφέρει, όμως, και μία κατηγορία ανθρώπων που ευνοήθηκαν από αυτή την εξέλιξη και ήταν οι οδηγοί.
Ο χάρτης που ακολουθεί δείχνει τις αλλαγές στην τιμή της βενζίνης από τον Οκτώβριο του 2014 ως τον Ιούλιο του 2015 σε 76 χώρες.
Υπάρχει μόνο ένα χρώμα στην κλίμακα, διότι οι τιμές της βενζίνης κινήθηκαν μόνο προς μία κατεύθυνση: Προς τα κάτω.
Η πτώση είναι από 0% (ανοιχτό πράσινο) στη Σαουδική Αραβία, όπου οι τιμές ρυθμίστηκαν μέχρι 97% (σκούρο πράσινο) στη Βενεζουέλα που δύο δωδεκάδες SUV μπορούν να γεμίσουν τώρα με ένα δολάριο.
Η τιμή της βενζίνης ποικίλει από χώρα σε χώρα και βασίζεται στις διαφορές στους φόρους και στις τιμές του συναλλάγματος.
Για να γίνει κατανοητό, οι τιμές σε περιοχές του χάρτη που χρησιμοποιείται το δολάριο έγιναν ακόμα πιο πράσινες μετά την ενίσχυση του αμερικάνικου νομίσματος.
Κατά μέσο όρο η τιμή της βενζίνης έπεσε 15% και θα πάει και παρακάτω σύμφωνα με την Διοικητική Υπηρεσία Ενέργειας των ΗΠΑ.
Την τελευταία εβδομάδα η υπηρεσία προέβλεψε ότι η βενζίνη θα πέσει κατά 17% στις ΗΠΑ, όπου θα έχει μία μέση τιμή 2,03 δολάρια το γαλόνι μέχρι το τέλος του έτους.
Οι τιμές της βενζίνης πέφτουν συνήθως μετά το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών, αλλά η φετινή μείωση είναι η μεγαλύτερη από την εποχή της ύφεσης.

Gasoline Prices Tumble Across the Map

Price decline in USD per gallon, from October 2014 to July 2015.

Price decline in USD per gallon, from October 2014 to July 2015.

Bloomberg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης