Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Καραμούζης (Eurobank): Προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών η κυβερνητική σταθερότητα

Καραμούζης (Eurobank): Προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών η κυβερνητική σταθερότητα
Συνάντηση της διοίκησης της Eurobank με τη διοίκηση του ΣΕΤΕ
Προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών χαρακτήρισε την κυβερνητική σταθερότητα, ο Πρόεδροςτης Eurobank κ. Νικόλαος Καραμούζης.
Σε γεύμα εργασίας της διοίκησης της Eurobank με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ανδρέα Ανδρεάδη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΤΕ, ο κ. Καραμούζης τόνισε ότι «η χώρα έχει τις δυνατότητες να γυρίσει σελίδα, σε ισχυρή αναπτυξιακή πορεία από το 2016.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη αυτού του εθνικού στόχου είναι να διαμορφωθεί σταθερή κυβέρνηση με ευρωπαϊκή προοπτική και προσανατολισμό, ώστε τους επόμενους μήνες, αφενός να ολοκληρωθεί επιτυχώς η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η πρώτη αξιολόγηση της συμφωνίας με τους εταίρους μας και αφετέρου να αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων. Είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ να διαμορφώσουμε ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων με άξονες, την ισχυρή ανάκαμψη των ιδιωτικών επενδύσεων και της οικονομικής εξωστρέφειας, την ενίσχυση της βιομηχανίας, την αναβάθμιση του αγροτικού τομέα και τη στήριξη εξαγωγικών δραστηριοτήτων.
Επιπλέον, είναι αναγκαίο να προχωρήσουν αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό πλαίσιο, τη δημόσια διοίκηση, τη δικαιοσύνη και το ασφαλιστικό σύστημα και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα ελκυστικό επιχειρηματικό περιβάλλον».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης