Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Έντονη κινητικότητα και όγκοι στον ΟΠΑΠ από Goldman Sachs, UBS και HSBC - Τι συμβαίνει;

Έντονη κινητικότητα και όγκοι στον ΟΠΑΠ από Goldman Sachs, UBS και HSBC - Τι συμβαίνει;
Έντονη κινητικότητα και σήμερα στον τίτλο του ΟΠΑΠ με τον τίτλο να βρίσκεται πάντα στις κορυφαίες επιλογές των αναλυτών -- Ισχυρό ενδιαφέρον στο road show
Έντονη κινητικότητα με αυξημένους όγκους και τζίρους και αξιόπιστη και ανθεκτική συμπεριφορά συνεχίζει να παρουσιάζει στο ταμπλό του ελληνικού χρηματιστηρίου ο τίτλος του ΟΠΑΠ.
Ειδικά σήμερα έχει υπερδιπλασιάσει τους όγκους και τους τζίρους έναντι προηγούμενων ημερών, καθώς στη μετοχή έχουν διακινηθεί και τρία πακέτα, 285.946, 80.000 και 50.000 τεμαχίων στην τιμή των 7,78 ευρώ το πρώτο και στα 8 ευρώ τα υπόλοιπα αντίστοιχα.
Η αξία των πακέτων ανέρχεται στα 3,26 εκατ. ευρώ, ενώ πέρασαν μέσω των Goldman Sachs, UBS και HSBC.
Πιο αναλυτικά, η Goldman Sachs έχει διακινήσει σήμερα 450.000 μετοχές στον ΟΠΑΠ, η UBS διακίνησε 220.000 τεμάχια και η HSBC 100.000 τεμάχια.
Η μετοχή διαπραγματεύεται στα 7,98 ευρώ με άνοδο 3,64%, με όγκο 1,08 εκατ. τεμάχια με την αποτίμηση 2,54 δισ. ευρώ.
Θυμίζουμε ότι την περασμένη Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου έλαβε χώρα η αποκοπή του προμερίσματος 0,17 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2015, ενώ η πληρωμή θα ξεκινήσει αυτή την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου.
Θα γίνει διανομή 54.160.887,86 ευρώ ή 0,17 ευρώ ανά μετοχή, προ παρακράτησης φόρου.

Ισχυρό ενδιαφέρον στο road show

Κατά τα λοιπά, ο ΟΠΑΠ ήταν είναι μέσα στα δύο – τρία πρώτα (μη τραπεζικά) blue chips με τις περισσότερες συναντήσεις στο 10ο road show της ΕΧΑΕ που έγινε την περασμένη εβδομάδα, το διήμερο 10 και 11 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο.
Ο όμιλος βρίσκεται έτσι κι αλλιώς τα τελευταία χρόνια σε πλήρη αναδιοργάνωση, εκσυγχρονισμό και κυρίως εμπλουτισμό των υπηρεσιών και των προϊόντων του, βάζοντας στη «φαρέτρα» του ολοένα και περισσότερα παίγνια.
Ειδικά μετά την ιδιωτικοποίησή του, ο ΟΠΑΠ αποτελεί ένα από τα πιο ελκυστικά επενδυτικά… πουλέν από τον FTSE 25 και τις μη τραπεζικές μετοχές, όπως συμφωνούν οι περισσότεροι Έλληνες και ξένοι αναλυτές.

Η μετοχή

Η μετοχή του ΟΠΑΠ έχει αρκετά αξιόπιστη συμπεριφορά, τηρουμένων των αναλογιών και των δεδομένων της αγοράς. Από τις 24 Αυγούστου 2015 όπου η μετοχή βρέθηκε στα 6,45 ευρώ ενώ έκτοτε έχει αντίδραση άνω του 20%, μαζί με τη σημερινή κίνηση.
Έχει περάσει στην 3η θέση των κεφαλαιοποιήσεων μετά τις Coca Cola HBC και ΟΤΕ.
Η μετοχή του ΟΠΑΠ κατήλθε στο χαμηλό 52 εβδομάδων στις 3 Αυγούστου 2015, άμα της επανέναρξης των συναλλαγών όταν βρέθηκε ενδοσυνεδριακά στα 5,65 ευρώ καταγράφοντας πτώση κοντά στο 30%, ενώ έκλεισε εκείνη την ημέρα στα 6,49 ευρώ με απώλειες 16,90%. Έχει υψηλό 52 εβδομάδων στα 12,20 ευρώ από τη συνεδρίαση της 19ης Σεπτεμβρίου 2014, ήτοι προ 12μήνου.

Στις κορυφαίες επιλογές των αναλυτών

Στη λίστα με τις κορυφαίες επιλογές από την ελληνική αγορά τοποθετεί την μετοχή του ΟΠΑΠ η Eurobank Equities, σε έκθεση με ημερομηνία 7 Σεπτεμβρίου στην οποία διατηρεί τη σύσταση αγοράς, με τιμή στόχο τα 10 ευρώ. H χρηματιστηριακή βλέπει ισχυρές πιθανότητες ανόδου για την τιμή καθώς η τρέχουσα αποτίμηση δεν λαμβάνει υπόψη οποιαδήποτε θετική εξέλιξη από το μέτωπο των VLTs. Όσον αφορά το τελευταίο, εκτιμά ότι η νέα κυβέρνηση αναμένεται να υποχωρήσει πιο εύκολα στις πιέσεις για ένα πιο εύλογο ρυθμιστικό πλαίσιο.
Με τη σειρά της, η IBG συστήνει επίσης αγορά αλλά κατεβάζει το στόχο στα 8,80 ευρώ από 11,10 ευρώ πριν. Οι αναλυτές αποδίδουν τη μείωση της τιμής-στόχου στο θέμα των VLTs αλλά και των οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την IBG ο οργανισμός αποτελεί μια ελκυστική επενδυτική περίπτωση ακόμα και χωρίς τα VLTs. Παράλληλα, προβλέπουν ότι θα διανείμει μέρισμα 0,63 ευρώ για εφέτος και 0,61 ευρώ για το 2016.
Η Euroxx διατυπώνει σύσταση overweight ενώ προχώρησε σε μικρή μείωση της τιμής-στόχου για τον ΟΠΑΠ στα 10,20 από 10,50 ευρώ πριν, λόγω των μειώσεων στις προβλέψεις για τα κέρδη του και παρά το χαμηλότερο premium ρίσκου. Σημειώνει όμως ότι βασικός καταλύτης για τα μελλοντικά κέρδη του είναι τα VLTs, με το project να παραμένει «παγωμένο».
Ο ΟΠΑΠ βρίσκεται στη λίστα των κορυφαίων επιλογών και της Beta Χρηματιστηριακή (μαζί με τις Jumbo, Folli – Follie, Μυτιληναίο και ΕΛΠΕ, Motor Oil), χαρακτηρίζοντας την επιλογή δοκιμασμένη σε δύσκολους καιρούς.
Επίσης, τον ΟΠΑΠ επιλέγει και η Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ για το 2015 (μαζί με τις ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Aegean, Μυτιληναίο, ΜΕΤΚΑ, Coca Cola Hellenic, Τιτάν και ΕΧΑΕ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης