Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sky News: Μετά τη νίκη, ο Τσίπρας θα πρέπει να κάνει και θαύματα…

Sky News: Μετά τη νίκη, ο Τσίπρας θα πρέπει να κάνει και θαύματα…
Έχει μικρή πλειοψηφία και είναι ερωτηματικό αν θα υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις που ισχυρότερες κυβερνήσεις στο παρελθόν δεν κατάφεραν

Το διακύβευμα αυτών των εκλογών δεν ήταν ποιος θα κερδίσει, αλλά πόσα αναφέρει το Sky News εννοώντας ότι και τα δύο κορυφαία κόμματα υποστήριζαν τη συμφωνία με την Ευρώπη.
Η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί τώρα με τις απαιτήσεις των δανειστών το συντομότερο δυνατό.
Θα πρέπει να περάσει νομοσχέδια για μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που δεν έχει προηγούμενο και να αυξήσει φόρους, έτσι ώστε να εκταμιεύσει τη χρηματοδοτική βοήθεια.
Η απειλή αλλοπρόσαλλων πολιτικών συνασπισμών, πάντως, αποφεύχθηκε και μπορείτε να ακούσετε τα σημάδια της ανακούφισης από τη Φρανκφούρτη ως τις Βρυξέλλες.
Αλλά κυβερνήσεις στο παρελθόν με μεγαλύτερες πλειοψηφίες από αυτήν δεν τα κατάφεραν.
Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να πετύχει μετά την προεκλογική καμπάνια που έκανε και μία διαδικασία από την οποία σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι απείχαν.
Είναι μία αξιοσημείωτη νίκη για έναν άνθρωπο που είχε κερδίσει και τον Ιανουάριο ορκιζόμενος να πιέσει τους δανειστές, έκανε ένα δημοψήφισμα για τον ίδιο λόγο και τελικά αναγκάστηκε να υποχωρήσει και αποδεχτεί τους όρους των δανειστών.
Ανεξάρτητα από αυτά, είναι νικητής, αλλά με μία μικρή πλειοψηφία.
Πρέπει, λοιπόν, να κάνει θαύματα για να περάσει μεταρρυθμίσεις που ισχυρότερες κυβερνήσεις δεν κατάφεραν τα προηγούμενα χρόνια.
Πέρα από αυτό η Ελλάδα είναι εξουθενωμένη από την κρίση και την πολιτική αναταραχή που προκάλεσε.
Και υπάρχει λιγότερη διάθεση για περαιτέρω σύγκρουση και ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να κυνηγήσει τις μεταρρυθμίσεις για να ανταποκριθεί στους όρους των δανειστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης