Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΒΕΑ: Στόχος της νέας κυβέρνησης να βγει η χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο και τη συνεχιζόμενη ύφεση

ΒΕΑ: Στόχος της νέας κυβέρνησης να βγει η χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο και τη συνεχιζόμενη ύφεση
Η ευθύνη που φέρουν τα πολιτικά κόμματα απέναντι στην κοινωνία και την οικονομία είναι πλέον τεράστια, σημείωσε ο πρόεδρος του ΒΕΑ
«Η ισχυρή, όπως φαίνεται, κυβέρνηση που προέκυψε από τις χθεσινές εκλογές, καλείται άμεσα όχι μόνο να καλύψει το χρόνο που χάθηκε κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αλλά να πράξει όλα όσα καθυστέρησε τους προηγούμενους επτά μήνες με κυρίαρχο στόχο να βγάλει τη χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο και την συνεχιζόμενη ύφεση», σχολίασε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Παύλος Ραβάνης, σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου.
Στη συνέχεια ανέφερε, «η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αφού εμπνεύσει προοπτική τετραετίας, θα πρέπει να λάβει σοβαρά μέτρα για την ανάπτυξη της χώρας και να δώσει βαθιά ανάσα στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που τόσο έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια», προσθέτοντας πως «τα βασικά στηρίγματα σε αυτή την νέα προσπάθεια μπορούν να βρεθούν σε τομείς όπως η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και ο περιορισμός του δημοσίου τομέα».
«Είναι απαραίτητο να στηριχθεί ο πρωτογενής και δευτερογενής τομέας της χώρας σε συνδυασμό με την παροχή κινήτρων και ευκαιριών στις μεταποιητικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις για την δημιουργία νέων θέσεων πλήρους απασχόλησης», τόνισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι «ο επιχειρηματικός κόσμος απαιτεί πολιτική σταθερότητα και την δημιουργία ενός πλαισίου που θα διαμορφώσει συνθήκες και περιβάλλον ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να λειτουργήσουν ως πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας», καθώς και ότι «δεν χωράει αμφιβολία ότι η ανάκαμψη της οικονομίας, η αύξηση των δημοσίων εσόδων και βεβαίως η ενίσχυση της απασχόλησης, περνούν μόνο μέσα από την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας».
«Η ευθύνη που φέρουν τα πολιτικά κόμματα απέναντι στην κοινωνία και την οικονομία είναι πλέον τεράστια.
Είναι καιρός να αντιληφθούν ότι η ανάκαμψη της χώρας απαιτεί υγιείς συνεργασίες χωρίς ξύλινη γλώσσα και πλήρης απεμπλοκή από μια σειρά πρακτικές και νοοτροπίες του παρελθόντος που οδήγησαν στα σημερινά οδυνηρά αποτελέσματα.
Το μέλλον της χώρας απαιτεί εθνική συνεννόηση και μια ισχυρή κυβέρνηση που θα εγγυηθεί για αυτό.
Σε αυτή την προσπάθεια οι Μικρομεσαίες Επιχειρηματίες της χώρας θα είναι αρωγοί και πάντα έτοιμοι να συμβάλουν με τις προτάσεις και την τεχνογνωσία τους», κατέληξε ο κ. Ραβάνης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης