Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Θα αγωνιστεί ο Τσίπρας για την υλοποίηση ενός προγράμματος, στο οποίο δεν πιστεύει;

Handelsblatt: Θα αγωνιστεί ο Τσίπρας για την υλοποίηση ενός προγράμματος, στο οποίο δεν πιστεύει;
«Τι αξία έχει μια υπογραφή, σε ένα πρόγραμμα που χαρακτηρίζεται αποτέλεσμα εκβιασμού;», διερωτάται η γερμανική εφημερίδα 
Τις προθέσεις του επανεκλεγέντος πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, θέτει στο στόχαστρο η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt», σε σημερινό (22/9) δημοσίευμά της.
Ειδικότερα, διερωτάται για τη μελλοντική πορεία της Ελλάδα, μετά τις εκλογές, αλλά και για την εφαρμογή της συμφωνίας από την ελληνική κυβέρνηση.
Ο συντάκτης του κειμένου θέτει μια σειρά από ερωτήματα, μεταξύ τον οποίον «κατά πόσο θα εφαρμόσει ο Αλ. Τσίπρας αυτά που συμφώνησε πριν από μερικούς μήνες με τους δανειστές».
Όπως χαρακτηριστικά διερωτάται, «ο κ. Τσίπρας μπορεί να υπέγραψε το νέο πρόγραμμα προσαρμογής, αλλά τι αξία έχει αυτή η υπογραφή για την οποία ο ίδιος λέει ότι είναι αποτέλεσμα “εκβιασμού“ από τους ευρωπαίους εταίρους;».
Η Handelsblatt σημειώνει πως η ελληνική Βουλή ενέκρινε τη νέα δανειακή σύμβαση με τις μεταρρυθμίσεις που ορίζει, τίθεται ωστόσο εν αμφιβόλω, το αν ο κ. Τσίπρας θα αγωνιστεί για να εφαρμόσει τα όσα το πρόγραμμα ορίζει.
«Θα αγωνιστεί, όμως, ο Τσίπρας για την υλοποίηση ενός προγράμματος που ο ίδιος χαρακτηρίζει “κακή συμφωνία“, στην οποία “δεν πιστεύει“;», διερωτάται ο συντάκτης του κειμένου.
Παράλληλα, στο κείμενο γίνεται νύξη και στο ζήτημα της «εσωκομματικής αντιπολίτευσης» του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαιτέρως στους βουλευτές που έχουν ασκήσει κριτική στο νέο πρόγραμμα αλλά και στην ισχνή πλειοψηφία της νέας κυβέρνησης στη βουλή.
«Η στιγμή της αλήθειας θα έρθει, όμως, όταν τα νέα μέτρα μεταρρύθμισεων και λιτότητας φτάσουν στη βουλή. 155 από 300 έδρες δεν είναι ισχυρή πλειοψηφία. Θα μπορέσει ο Τσίπρας να συσπειρώσει την παράταξή του;», καταλήγει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης