Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χουλιαράκης: Έχει υλοποιηθεί το 61% των δεσμεύσεων για την αξιολόγηση - Στόχος η μείωση φορολογικών ανισοτήτων

Χουλιαράκης: Έχει υλοποιηθεί το 61% των δεσμεύσεων για την αξιολόγηση - Στόχος η μείωση φορολογικών ανισοτήτων
Θα πρέπει να υπάρξουν δράσεις ανάσχεσης της ύφεσης
Το Υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη υλοποιήσει κατά 61% τις δράσεις απέναντι στην Ευρώπη, διαβεβαίωσε ο Γ. Χουλιαράκης, κατά την άτυπη παράδοση - παραλαβή του Υπουργείου.
Ο αναπληρωτής πλέον υπουργός Οικονομικών, έθεσε ως προτεραιότητα των δράσεων του υπουργείου την ανάσχεση της ύφεσης, εκτιμώντας ότι το κλειδί γι' αυτό είναι η επιτυχής ανακεφαλαίοποίηση των τραπεζών και η επιτάχυνση της άρσης των τραπεζικών συναλλαγών.
Επίσης, υψίστης σημασίας είναι και η έγκαιρη εκταμίευση των χρημάτων για την εξόφληση οφειλών σε βαθμό όσο είναι δυνατόν, όπως ανέφερε.
Το τρίτο πεδίο που θα δώσει ιδιαίτερο βάρος το Υπουργείο είναι η προετοιμασία για την μείωση ανισοτήτων, ή την καλύτερη κατανομή δημοσιονομικού βάρους.
«Στηριζόμαστε στην εθνική βοήθεια.
Θα πρέπει να γίνει αναθεώρηση και επισκόπηση του φόρου εισοδήματος για να γίνει πιο ευνοϊκός και να απαλειφθούν οι ξεπερασμένες και άδικες ρυθμίσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επιμένω για πιο δίκαιη κατανομή φορολογικού βάρους, με τους φορολογικού συντελεστές να προσαρμοστούν στο εισόδημα, ανέφερε ο Χουλιαράκης.
Τέλος, επισήμανε ότι είναι σημαντικό το ζήτημα του χρέους να διευθετηθεί μετά την αξιολόγηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης