Έρευνα για τη VW ξεκινά η εισαγγελία του Τορίνο στην Ιταλία – Πιθανή έρευνα και σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες

Έρευνα για τη VW ξεκινά η εισαγγελία του Τορίνο στην Ιταλία – Πιθανή έρευνα και σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες
Ο πρόεδρος της Fiat Chrysler αρνήθηκε να σχολιάσει εξελίξεις για ανταγωνιστές, τόνισε όμως ότι η εταιρεία του «δείχνει τον μεγαλύτερο δυνατό σεβασμό στο περιβάλλον»
Έρευνα για τα αλλοιωμένα στοιχεία που αφορούν την εκπομπή ρύπων από αυτοκίνητα της Volkswagen ξεκίνησε ο εισαγγελέας του Τορίνο, Ραφαέλε Γκουαρινιέλο.
Η έρευνα, η οποία προς το παρόν στρέφεται κατά αγνώστων, αφορά τα αυτοκίνητα της γερμανικής εταιρείας που κυκλοφορούν στην Ιταλία.
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, μπορεί να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία της εμπορικής απάτης, ενώ είναι δυνατόν να επεκταθεί η έρευνα και σε άλλες εταιρείες παραγωγής αυτοκινήτων.
Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen στην Ιταλία, Μάσιμο Νόρντιο, απαντώντας σε αίτημα του ιταλού υπουργού Περιβάλλοντος, Τζιανλούκα Γκαλέτι, υπογράμμισε ότι τα αυτοκίνητα της εταιρείας που εκπροσωπεί, με μηχανή ντίζελ Euro 6, «σέβονται πλήρως την ευρωπαϊκή νομοθεσία».
Σχετικά με τα υπόλοιπα, «είναι σε εξέλιξη έλεγχοι», με συλλογή στοιχείων «για να αποσαφηνισθεί το όλο θέμα».
Ο πρόεδρος της Fiat Chrysler, Τζον Έλκαν, δήλωσε ότι δεν θέλει να σχολιάσει εξελίξεις που αφορούν τους ανταγωνιστές, αλλά τόνισε ότι η εταιρεία του «είναι από εκείνες που δείχνουν τον μεγαλύτερο δυνατό σεβασμό στο περιβάλλον».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS