Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αλεξιάδης: Καμία επιβάρυνση για εισοδήματα έως 12 χιλ. ευρώ – Ίσως και σήμερα η ανακοίνωση για τον ΦΠΑ στα νησιά

Αλεξιάδης: Καμία επιβάρυνση για εισοδήματα έως 12 χιλ. ευρώ – Ίσως και σήμερα η ανακοίνωση για τον ΦΠΑ στα νησιά
Από το 2016 οι παρεμβάσεις στη φορολόγηση των αυτοκινήτων, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών 
Στις επικείμενες αλλαγές στο φορολογικό αναφέρθηκε με δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά, ο κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας πως παρατηρεί «μεγάλη έξαρση της καταστροφολογίας» από τα Μέσα γύρω από το ζήτημα.
Αναλυτικότερα, ο κ. Αλεξιάδης κατέστησε σαφές πως δεν θα υπάρξει καμία επιβάρυνση για εισόδημα έως 12.000 ευρώ, «διότι και να επιβαρύνεις αυτά τα εισοδήματα δεν θα έχεις κάποιο αποτέλεσμα», ενώ διέψευσε τη φημολογία ότι υπάρχει στο γραφείο του εισήγηση για σκληρή φορολόγηση όσων έχουν εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ.
Μάλιστα, σημείωσε πως «εδώ υπάρχει ο εξής κίνδυνος, αν πάμε και επιβαρύνουμε φορολογικά πολίτες και επιχειρήσεις σε υπέρμετρο βαθμό τα 80 δισ. περίπου ληξιπρόθεσμα που έχουμε αυτή τη στιγμή θα τα δούμε να μεγαλώνουνε, γιατί δεν μπορεί να πληρώσει ο κόσμος».
«Στη φορολογία το τι πρόκειται να συμβεί το επόμενο χρονικό διάστημα, είναι σαφέστατα διατυπωμένο στη συμφωνία που ψηφίστηκε από την Βουλή στις 14/8», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, προσθέτοντας με νόημα, «είναι σαφέστατο το τι πρόκειται να γίνει, δεν θα βγάλουμε λαγούς από τα μανίκια, δεν θα κάνουμε τίποτα θεαματικό, δεν θα γίνει κάτι που θα καταστρέψει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις».
Ως προς τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε πως το ζήτημα αυτό «θα αντιμετωπιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα», καθώς είναι κάτι που η νέα κυβέρνηση ήδη μελετά.
«Η δέσμευση όλων προεκλογικά ήταν ότι θα καταργηθεί -το τι θα γίνει τώρα από εκεί και πέρα δεν είναι μόνο δική μου αρμοδιότητα, είναι αρμοδιότητα και άλλων», συνέχισε, ωστόσο.
Ερωτηθείς σχετικά με τη φορολόγηση στα οχήματα, ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι μελετώνται παρεμβάσεις, με στόχο να γίνει το σύστημα πιο δίκαιο και αναλογικό, όμως αυτές θα ισχύσουν από το 2016.
«Γι' αυτή τη χρονιά θα έχουμε πολύ μικρές παρεμβάσεις, δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε πολλές παρεμβάσεις», διευκρίνισε συγκεκριμένα.
Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με τον ΦΠΑ στα νησιά, απάντησε πως η ανακοίνωση για τις αλλαγές αναμένεται σήμερα, ενώ πρόσθεσε πως «πρέπει να οριστικοποιηθεί το τι θα γίνει σε σχέση με το ΦΠΑ στα νησιά και να βγει η σχετική νομοθετική ρύθμιση ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν και οι επιχειρήσεις που θα πρέπει να τον εφαρμόσουν από την 1η του μήνα».
Ο ίδιος τόνισε πως το ζήτημα έχει ήδη καθυστερήσει λόγω της προεκλογικής περιόδου και της Βουλής, που είναι κλειστή, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν κάποια νομοτεχνικά ζητήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν.
«Σήμερα μάλλον αργά το απόγευμα θα υπάρξει ανακοίνωση σχετική με αυτό το ζήτημα» είπε ο κ. Αλεξιάδης.
Έπειτα από σχετική ερώτηση, ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι σε πρώτη φάση θα επιλεγούν τα νησιά με έντονη τουριστική κίνηση, υπό τον όρο να μην βρίσκονται στα σύνορα της χώρας.
Αντιθέτως, «δεν μπορεί να μπουν νησιά τα οποία αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και λειτουργίας με τις μεγάλες μεταναστευτικές ροές», σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό.
«Υπάρχει σαφέστατη διάταξη, πάντως, που λέει ότι το 2016 θα δοθεί δυνατότητα να επανεξετάσουμε τους συντελεστές ΦΠΑ, με μια προϋπόθεση: να έχουμε πιάσει φοροδιαφυγή πιο πάνω από τον στόχο», υπογράμμισε, τέλος, ο Τρύφωνας Αλεξιάδης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης