Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Kraemer (S&P): Μεγάλο ρίσκο για τις αναδυόμενες αγορές η επικείμενη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed

Kraemer (S&P): Μεγάλο ρίσκο για τις αναδυόμενες αγορές η επικείμενη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed
Aκόμη και σήμερα, η αύξηση των επιτοκίων εξακολουθεί να κρύβει σημαντικούς κινδύνους για τις αναδυόμενες αγορές, σύμφωνα με τον επικεφαλής ρίσκου του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης
Για μεγάλο ρίσκο στις αναδυόμενες αγορές από την επικείμενη αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve, κάνει λόγο ο αναλυτής της Standard & Poor’s, Moritz Kraemer, σύμφωνα με τους Financial Times.
Η προοπτική αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είναι γνωστή από τον Μάιο του 2013, όταν ο τότε διοικητής Ben Bernanke, είχε στείλει την πρώτη προειδοποίηση.
Ωστόσο ακόμη και σήμερα, η αύξηση των επιτοκίων εξακολουθεί να κρύβει σημαντικούς κινδύνους για τις αναδυόμενες αγορές, σύμφωνα με τον επικεφαλής ρίσκου του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης.
«Η μείωση της παγκόσμιας ρευστότητας ως αποτέλεσμα της επικείμενη αύξησης των επιτοκίων από τη Fed, αποτελεί έναν εκ των τριών βασικών κινδύνων για τις αναδυόμενες», σημειώνει ο αναλυτής.
Οι άλλοι δύο κίνδυνοι είναι η επιβράδυνση στην ανάπτυξη της κινέζικης οικονομίας και η αντιστροφή της πλεονάζουσας εγχώριας πίστωσης.
Όπως αναφέρει ο Moritz Kraemer της S&P, «Βενεζουέλα, Αργεντινή, Τουρκία, Κολομβία και Περού είναι οι αναδυόμενες αγορές που μπορεί να είναι περισσότερο ευάλωτες σε μια συνδυαστική επιρροή των τριών κινδύνων σύσφιγξης της παγκόσμιας ρευστότητας, χρηματοοικονομικής απομόχλευσης και επιβράδυνσης στην Κίνα.
Μεξικό, Πολωνία και Φιλιππίνες φαίνεται να έχουν λιγότερους κινδύνους», σημειώνει και προσθέτει ότι κατά μέσο όρο, οι χώρες στη Λατινική Αμερική είναι πιο ευάλωτες από την Ασία σε κάθε έναν από τους τρεις προαναφερθέντες κινδύνους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης