Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αλεξιάδης (αναπλ. ΥΠΟΙΚ): Κτίσιμο αφορολόγητου με πλαστικό χρήμα από το 2016 – Θα εντάσσονται και ιατρικές επισκέψεις

Αλεξιάδης (αναπλ. ΥΠΟΙΚ): Κτίσιμο αφορολόγητου με πλαστικό χρήμα από το 2016 – Θα εντάσσονται και ιατρικές επισκέψεις
Ισχύει για το 2015 η συλλογή αποδείξεων τόνισε ο κ.Αλεξιάδης
Την πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να κτίσει το αφορολόγητο από το 2016 μόνο με τη χρήση πλαστικού χρήματος διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Αλεξιάδης υποστήριξε ότι το 2015 θα ισχύσει η συλλογή αποδείξεων, αν και εξήγγειλε ότι το 2016 θα υπάρξουν αλλαγές με βασικότερη τον προσανατολισμό του ΥΠΟΙΚ για «χτίσιμο» του αφορολόγητου μόνο με χρήση πλαστικού χρήματος «ή μέσω χρεωστικής, πιστωτικής κάρτας ή μέσω τραπεζικών συναλλαγών».
Όπως είπε, το υπουργείο μελετά με αυτόν τον τρόπο να αναγνωρίζονται και άλλες δαπάνες όπως αυτές για ιατρικές επισκέψεις.
Παράλληλα ο κ.Αλεξιάδης εξήγγειλε ότι σε ορισμένες κατηγορίες γιατρών - χωρίς να διευκρινίσει σε ποιες - η χρήση πιστωτικών καρτών θα γίνει υποχρεωτική και σε άλλες προαιρετική.
«Δεν νομίζω ότι οι γιατροί που ανταποκρίθηκαν στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα δυσκολευθούν με το μηχάνημα» είπε ο κ. Αλεξιάδης, τονίζοντας ότι για να προχωρήσει η εφαρμογή του μέτρου, το υπουργείο εξετάζει την παροχή κινήτρων τόσο σε πολίτες όσο και σε επιχειρήσεις ενώ παράλληλα ζήτησε από τις τράπεζες να γίνουν πιο λογικές στην προμήθεια 2% που ζητούν για τα μηχανήματα χρήσης πιστωτικών καρτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης