Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κορκίδης: Το εμπόριο καλωσορίζει το ενδεχόμενο της αναγνώρισης αφορολόγητου μόνο με τη χρήση πιστωτικών καρτών

Κορκίδης: Το εμπόριο καλωσορίζει το ενδεχόμενο της αναγνώρισης αφορολόγητου μόνο με τη χρήση πιστωτικών καρτών
Στις χρεώσεις των τραπεζών εφιστά την προσοχή ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Βασίλης Κορκίδης
Τη θέση του εμπορικού κόσμους ότι καλωσορίζει το ενδεχόμενο της αναγνώρισης αφορολόγητου μόνο με τη χρήση πιστωτικών καρτών εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Βασίλης Κορκίδης, με αφορμή τις σχετικές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη.
Παράλληλα, καλεί σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο οικονομικών με τη συμμετοχή της ΕΕΤ, τονίζοντας πως πρέπει να επανακαθοριστούν οι χρεώσεις των τραπεζών.
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βασίλη Κορκίδη:

«...Οι εμπορικές επιχειρήσεις όχι μόνο δεν φοβούνται αλλά καλωσορίζουν το ενδεχόμενο της αναγνώρισης αφορολόγητου μόνο με τη χρήση πιστωτικών καρτών.
Η ΕΣΕΕ ήταν εκείνη που ξεκίνησε την εκστρατεία «Ταμειακές παντού, Αποδείξεις απ' όλους» και επεδίωξε την ενημέρωση του κοινού για τα οφέλη στην οικονομία της συνεπούς φορολογικής συμπεριφοράς.
Έτσι, προτείνουμε μία νέα εκστρατεία «POS παντού, Κάρτες απ' όλους», που θα επικοινωνήσει στο ευρύ κοινό τη χρήση καρτών από επιχειρηματίες και καταναλωτές.
Παρά ταύτα, πρέπει να προσέξουμε ώστε οι χρεώσεις να είναι αντίστοιχες με τις ευρωπαϊκές.
Ας δούμε ενδεικτικά την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με την οποία η χρέωση ανέρχεται στο 0,2% για τις χρεωστικές και 0,3% για τις πιστωτικές.
Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε το Υπουργείο σε μία ευρεία σύσκεψη, στην οποία θα μετέχει και η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ), για τον επανακαθορισμό των τραπεζικών χρεώσεων και την διόρθωση των λαθών που τόσο άδικα επιβαρύνουν εμπόρους και καταναλωτές...».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης