Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αλεξιάδης: Η κυβέρνηση έχει πολιτική βούληση και στόχο να συγκρουστεί με μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής

Αλεξιάδης: Η κυβέρνηση έχει πολιτική βούληση και στόχο να συγκρουστεί με μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής
Ούτε λιμούς, ούτε καταποντισμούς, ούτε καταστροφές, θα έχουμε στα θέματα φορολογίας, υποστήριξε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός 
«Η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση και το στόχο να συγκρουστεί με μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, με μεγάλα συμφέροντα και να αυξήσει τη φορολογία σε τομείς, που δεν συζητούν τα ΜΜΕ», τόνισε ο κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «στο Κόκκινο».
Ειδικότερα, ανέφερε πως με συγκεκριμένες διατάξεις και με μια σειρά από μέτρα, το φορολογικό βάρος αναμένεται να μεταφερθεί από τα μεσαία και τα χαμηλά εισοδήματα στα μεγάλα και πολύ μεγάλα εισοδήματα, αλλά και να αποκατασταθεί το αίσθημα της δικαιοσύνης που νιώθει ο πολίτης.
«Δεν υπάρχει περίπτωση να διστάσουμε σε οποιονδήποτε, όσο ψηλά και να είναι, όσο ισχυρές διασυνδέσεις και να έχει. Δεν θα χαριστούμε ούτε έναν πόντο σε όσους κλέβουν το Δημόσιο», δεσμεύτηκε χαρακτηριστικά.
Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα του Τύπου για το φορολογικό, σημείωσε πως «ούτε λιμούς, ούτε καταποντισμούς, ούτε καταστροφές, θα έχουμε στα θέματα φορολογίας.
Έχουμε τις ίδιες φορολογίες που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, δεν υπάρχει τίποτα καινούριο, όλα τα άλλα είναι η γνωστή προπαγάνδα».
Παράλληλα, ανέφερε πως «μπροστά μας έχουμε τον ΕΝΦΙΑ, τις υπόλοιπες δόσεις φορολογίας εισοδήματος και τα τέλη κυκλοφορίας.
Για τα εισοδήματα του 2015 δεν θα έχουμε σημαντικές αλλαγές σε σχέση με του 2014.
Δεν προλαβαίνουμε να έχουμε όλες εκείνες τις αλλαγές που προγραμματίζουμε και είναι στο ιδεολογικό μας DNA. Θα είναι πολύ δίκαιο και αναλογικό το νέο σύστημα.
Θα ακούσετε στις προγραμματικές δηλώσεις».
Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Αλεξιάδης και στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις.
Αναλυτικότερα, επεσήμανε πως «υπάρχει πολύ μεγάλη παραπληροφόρηση για τις 100 δόσεις, καθώς στο νόμο 4336 προβλέπεται αύξηση του επιτοκίου σε κάποιες ρυθμίσεις και μείωση σε άλλες.
Όλα τα επιτόκια των ρυθμίσεων που ήταν 3, 5 και 8%, πάνε στο 5%.
Για τις 100 δόσεις, θα δούμε την περιουσιακή κατάσταση των πολιτών, αν έχουν δηλαδή τη δυνατότητα να πληρώσουν σε λιγότερες δόσεις και θα κάνουμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις εκεί».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης