Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πάνω από 9.000 αυτοκίνητα στην Ελλάδα επηρεάζονται από το σκάνδαλο VW – Τις επόμενες ημέρες η ενημέρωση των κατόχων

Πάνω από 9.000 αυτοκίνητα στην Ελλάδα επηρεάζονται από το σκάνδαλο VW – Τις επόμενες ημέρες η ενημέρωση των κατόχων
Τις δράσεις που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία
Σε 9.119 ανέρχονται στην Ελλάδα τα πετρελαιοκίνητα οχήματα του ομίλου Volkswagen που διαθέτουν τους κινητήρες ΕΑ 189 με το «πειραγμένο» λογισμικό, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία παρέχει πληροφορίες για τις προσεχείς ενέργειες.
Ειδικότερα, όπως προκύπτει, από τα ήδη κυκλοφορούντα οχήματα στην Ελλάδα επηρεάζονται 6.362 επιβατικά οχήματα Volkswagen, 1.875 οχήματα Audi και 882 επαγγελματικά οχήματα Volkswagen.
Αυτά τα οχήματα, μοντέλα συγκεκριμένων σειρών και ετών κατασκευής, είναι εξοπλισμένα αποκλειστικά με πετρελαιοκινητήρες τύπου EA 189, όμως παραμένουν –όπως σημειώνεται– τεχνικά ασφαλή και κατάλληλα για χρήση.
Από το θέμα που έχει προκύψει, προστίθεται, δεν επηρεάζονται όλα τα καινούργια οχήματα που διαθέτουν το πανευρωπαϊκά ισχύον πρότυπο EU6.
Το πρόγραμμα δράσης προβλέπει ως πρώτο βήμα, την ενημέρωση των κατόχων στους οποίους αφορά το θέμα.
Τις επόμενες ημέρες, μέσα από τις ιστοσελίδες www.volkswagen.gr και www.audi.gr θα παρέχεται συνεχής ενημέρωση για οποιαδήποτε εξέλιξη, καθώς και η δυνατότητα στους κατόχους να διακρίνουν αν το όχημά τους επηρεάζεται, με την εισαγωγή του αριθμού πλαισίου. Εν συνέχεια, η Volkswagen και οι άλλες μάρκες του ομίλου, τα αυτοκίνητα των οποίων επηρεάζονται, θα επιδείξουν εντός Οκτωβρίου στις αρμόδιες υπηρεσίες, τις τεχνικές λύσεις και την εφαρμογή τους.
Κατόπιν αυτών, θα ενημερωθούν οι κάτοχοι των οχημάτων προκειμένου να κλείσουν ραντεβού στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Συνεργατών Service της Kosmocar ΑΕ για την εφαρμογή των απαραίτητων τεχνικών μέτρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης