Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu (Ισραήλ): Το Ισραήλ θέλει να αποφύγει μία εχθρική σχέση με τη Μόσχα για τη Συρία

tags :
Netanyahu (Ισραήλ): Το Ισραήλ θέλει να αποφύγει μία εχθρική σχέση με τη Μόσχα για τη Συρία
Το Ισραήλ δεν υιοθετεί την κριτική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ προς τη Ρωσία για τις επιθέσεις που εξαπέλυσε στη Συρία 
Αποστάσεις από την αμερικανική εξωτερική πολιτική που κατακρίνει τις ρωσικές επιθέσεις στη Συρία πήρε το Ισραήλ το οποίο σκοπεύει να αποφύγει οποιαδήποτε εχθρική σχέση με τη Ρωσία.
Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu σε συνέντευξή του στο CNN που θα μεταδοθεί αύριο Κυριακή 4/10.
«Το Ισραήλ επιθυμεί να αποφύγει μία εχθρική σχέση με τη Μόσχα, θέλοντας να διατηρήσει το επίπεδο των σχέσεών του, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας σημειώνοντας ότι είναι πιθανό να επηρεαστεί η σχέση μεταξύ των δύο χωρών, μετά τις αεροπορικές επιχειρήσεις που ξεκίνησε στη Συρία το Κρεμλίνο.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ακόμη ότι δεν μπορεί να υιοθετήσει την κριτική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ προς τη Ρωσία για τις επιθέσεις που εξαπέλυσε στη Συρία.
«Δεν επιθυμούμε να επιστρέψουμε στο παρελθόν, όταν οι σχέσεις της Ρωσίας και του Ισραήλ ήταν εχθρικές.
Νομίζω ότι έχουμε αλλάξει σχέσεις και ότι βρισκόμαστε σε ένα καλό επίπεδο», δήλωσε ο Benjamin Netanyahu, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο, Putin πριν από λίγες ημέρες.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ αποκάλυψε στις δηλώσεις του ότι ταξίδεψε στη Μόσχα προκειμένου να καταστήσει σαφές πως πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία η σύγκρουση ισραηλινών και ρωσικών δυνάμεων.
O Putin έχει έρθει σε "σύγκρουση" με τις αμερικανικές θέσεις καθώς υποστηρίζει την παραμονή του Assad στην ηγεσία της Συρίας, ενώ το Ισραήλ, όπως και οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες, έχουν δηλώσει τη σαφή θέση ότι το καθεστώς Assad πρέπει να εκπέσει.
«Στη Συρία έχουμε πολύ συγκεκριμένους στόχους.
Θέλουμε να προστατεύσουμε τον λαό και τους πολίτες μας.
Η Ρωσία έχει διαφορετικούς στόχους.
Όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγκρουστούμε», πρόσθεσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.
Σε ερώτηση αν θα επηρεαστούν οι σχέσεις των δύο χωρών, ο Netanyahu δήλωσε:
«Δεν ξέρω, ο χρόνος θα δείξει».
Ξεκαθάρισε δε, πως αν κάποιος θελήσει να χρησιμοποιήσει τα εδάφη της Συρίας για να μεταφέρει οπλισμό στη Χεζμπολάχ, τότε η παρουσία του ρωσικού στρατού δεν θα αποτρέψει το Ισραήλ να δράσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης