Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Πληρώνονται τα CDS της Ουκρανίας - Κρίθηκε πιστωτικό γεγονός η αναδιάρθρωση του χρέους της

FT: Πληρώνονται τα CDS της Ουκρανίας - Κρίθηκε πιστωτικό γεγονός η αναδιάρθρωση του χρέους της
Οι πληρωμές στους κατόχους των cds θα γίνουν αύριο Τρίτη 6/10 σύμφωνα με όσα ανακοίνωση ο Διεθνής Οργανισμός Swaps και Παραγώγων
Η μέρα των πληρωμών φτάνει για τους επενδυτές που είχαν στα χέρια τους CDS (ασφάλιστρα κινδύνου) για το ενδεχόμενο να κηρύξει χρεοκοπία η Ουκρανία.
Κάτι που τελικά συνέβη, όπως γράφουν οι Financial Times, καθώς όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα 5/10 η ISDA (Διεθνής Ένωση Swaps και Παραγώγων), η συμφωνία της Ουκρανίας με τους κατόχους ομολόγων για αναδιάρθρωση χρέους 18 δισ. δολαρίων συνιστά πιστωτικό γεγονός.
Έτσι όσοι είχαν CDS περιμένουν πλέον να πληρωθούν.
Κάτι που θα γίνει, μάλιστα, αύριο Τρίτη 6/10, με βάση την ανακοίνωση της ΙSDA. 
Την περασμένη χρονιά η χρεοκοπία της Αργεντινής ήταν το έναυσμα για την πληρωμή 2,5 δισ. δολαρίων στους επενδυτές που είχαν ανάλογα ασφάλιστρα στα χέρια τους.
Η Ουκρανία προχώρησε πρόσφατα σε μία συμφωνία αναδιάρθρωσης με τους διεθνείς πιστωτές που διακρατούσαν 9 δισ. δολάρια εξωτερικού χρέους της και αυτή την εβδομάδα το κοινοβούλιο της χώρας ζήτησε από τους πιστωτές να δεχτούν 20% κούρεμα των ομολόγων τους και να πάνε πίσω οι ημερομηνίες αποπληρωμής.
Τον Αύγουστο ο οίκος S&P ανέφερε ότι αυτή η ανταλλαγή, που είναι μέρος ενός προγράμματος διάσωσης 40 δισ. δολαρίων του ΔΝΤ, θα χαρακτηριστεί ως χρεωκοπία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης