Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Μηδαμινές οι πιθανότητες (8%) να αυξήσει η Fed τα επιτόκια στις 27-28/10 – Στο 50% για τον Δεκέμβριο

Bloomberg: Μηδαμινές οι πιθανότητες (8%) να αυξήσει η Fed τα επιτόκια στις 27-28/10 – Στο 50% για τον Δεκέμβριο
Αν αυξηθούν τα επιτόκια θα πάνε μάλλον στο 0,375% από την κλίμακα 0-0,25% που βρίσκονται τώρα
Η αγορά ομολόγων δείχνει ότι οι traders δίνουν μόνο 8% πιθανότητες να αυξήσει η Fed τα επιτόκια στην προσεχή της συνεδρίαση στις 27-28 Οκτωβρίου αναφέρει το Bloomberg.
Και εξηγεί ότι ο λόγος είναι η μεγαλύτερη του αναμενομένου επιβράδυνση της απασχόλησης.
Ο Mohamed Εl Erian εκτιμά ότι οι πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων από τη Fed θα είναι 50% στην επόμενη συνεδρίαση στις 15-16 Μαρτίου, ενώ αναλυτές της Societe Generale θεωρούν ότι δεν θα γίνει καμία κίνηση μέχρι τον Μάρτιο.
Στις ΗΠΑ δημιουργήθηκαν 142.000 θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο, έναντι 201.000 που προέβλεπαν οι αναλυτές και «αυτό βγάζει τον Οκτώβριο από το τραπέζι, αλλά όχι και τον Δεκέμβριο» υποστηρίζει ο Εl Erian.
Οι traders έχουν αναθεωρήσει τις προβλέψεις τους σχετικά με το πότε θα κάνει την κίνηση της Fed, σημειώνοντας την έλλειψη συνεννόησης μεταξύ των αξιωματούχων, προκειμένου να αλλάξουν πολιτική.
Ο πρόεδρος της Fed Βοστώνης Eric Rosengren είπε ότι η αμερικάνικη οικονομία πρέπει να αναπτυχθεί κατά 2% το δεύτερο εξάμηνο του 2015, έτσι ώστε να δικαιολογείται μία αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με στρατηγικούς αναλυτές της Societe Generale οι αγορές βλέπουν τώρα την πιθανότητα να αυξήσει η Fed τα επιτόκια τον Μάρτιο, προχωρώντας σε δύο αυξήσεις τα επόμενα δύο χρόνια.
Οι πιθανότητες για μία αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο είναι 34% έναντι 42% τον Ιανουάριο και 55% σύμφωνα με στοιχεία του Βloomberg ενώ για τον Οκτώβριο το ποσοστό πέφτει στο 18%.
Όσο για το πόσο θα αυξηθούν τα επιτόκια, κατά μέσο όρο θα ανέλθουν στο 0,375% από την κλίμακα 0-0,25% που είναι τώρα.
«Το καθοριστικό για την Fed δεν είναι να κινηθεί πρώτα, αλλά να κάνει τις αγορές να καταλάβουν ότι αυτή είναι η πιο χαλαρή σύσφιγξη στην ιστορία των κεντρικών τραπεζών» καταλήγει ο El – Erian.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης