Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανικός Τύπος: Το Eurogroup έθεσε την Ελλάδα υπό την πίεση των μεταρρυθμίσεων - H ώρα να εφαρμόσει 48 σημεία

Γερμανικός Τύπος: Το Eurogroup έθεσε την Ελλάδα υπό την πίεση των μεταρρυθμίσεων - H ώρα να εφαρμόσει 48 σημεία
«Δύο εβδομάδες μετά την εκλογή του ο Έλληνας πρωθυπουργός υποσχέθηκε γρήγορες μεταρρυθμίσεις», αναφέρει η FAZ
Στις μεταρρυθμίσεις που καλείται να εφαρμόσει τώρα η ελληνική κυβέρνηση επικεντρώνει το ενδιαφέρον του ο γερμανικός Τύπος, επισημαίνοντας, παράλληλα, πως οι «γρήγορες μεταρρυθμίσεις» είναι και το μήνυμα του Eurogroup στον Αλέξη Τσίπρα.
Ειδικότερα, το οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche σχολιάζει τις θετικές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Wolfgang Schaeuble, ο οποίος πριν από τη διεξαγωγή του χθεσινού Eurogroup επισήμανε ότι αναμένει σύντομα την καταβολή νέων χρημάτων στην Ελλάδα.
«Πιστεύω ότι σήμερα έχουμε προχωρήσει τόσο ώστε μπορούμε να καταλήξουμε σε μια κοινή θέση για τα δύο δισ. ευρώ» από τον ESM που αναμένεται να λάβει η Ελλάδα, είπε χαρακτηριστικά ο Schaeuble μιλώντας στους ομολόγους του.
Από την άλλη πλευρά, το περιοδικό Focus τηρεί μια πιο συγκρατημένη στάση επισημαίνοντας ότι «το Eurogroup έθεσε την Ελλάδα υπό την πίεση των μεταρρυθμίσεων» και προτάσσοντας τις δηλώσεις του προέδρου του Jeroen Dijsselbloem, σύμφωνα με τον οποίο «είναι προς το ελληνικό συμφέρον να εφαρμόσουν το συντομότερο δυνατό» τις μεταρρυθμίσεις.
«Μένει πολλή δουλειά για να γίνει», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Eurogroup.
Παράλληλα, η Welt επικεντρώνεται στις προγραμματικές δηλώσεις του έλληνα πρωθυπουργού στο άρθρο της με τίτλο: «Η Ελλάδα πρέπει τώρα να εφαρμόσει 48 σημεία μεταρρυθμίσεων».
Η γερμανική εφημερίδα σχολιάζει ότι πλέον ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται υπό πίεση για να προχωρήσει στην εφαρμογή του προγράμματος, ενώ προσθέτει ότι πέρασαν οι καλοί καιροί.
Τέλος, η Frankfurter Allgemeine Zeitung τονίζει ότι ο Τσίπρας βασίζεται σε μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
«Δύο εβδομάδες μετά την εκλογή του ο Έλληνας πρωθυπουργός υποσχέθηκε γρήγορες μεταρρυθμίσεις», αναφέρει η FAZ, προσθέτοντας πως «η οικονομία όμως μπορεί να ανακάμψει μόνο όταν οι πιστωτές κάνουν υποχωρήσεις, είπε ο Τσίπρας στο κοινοβούλιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης