Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αλεξιάδης: Επέκταση χρήσης πλαστικού χρήματος χωρίς στοχοποίηση κλάδων - Διασφαλίζεται το φορολογικό απόρρητο

Αλεξιάδης: Επέκταση χρήσης πλαστικού χρήματος χωρίς στοχοποίηση κλάδων - Διασφαλίζεται το φορολογικό απόρρητο
Δέσμευση για προστασία προσωπικών δεδομένων - Τι συζήτησε με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
Επέκταση χρήσης του πλαστικού χρήματος και προαιρετικά και υποχρεωτικά προανήγγειλε εκ νέου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, καθιστώντας σαφές μεταξύ άλλων πως δεν στοχοποίησε ποτέ κανέναν κλάδο και δη τους γιατρούς.
Στα ανωτέρω σχόλια προέβη ο κ. Αλεξιάδης μετά το πέρας της συνάντησής του με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργο Πατούλη.
Η εν λόγω συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να συζητηθούν οι ενστάσεις των γιατρών, στο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών να καταστήσει υποχρεωτική την πληρωμή της ιατρικής επίσκεψης με πιστωτική κάρτα.
Ποτέ δεν στοχοποίησα γιατρούς ή άλλους κλάδους, επανέλαβε ο κ. Αλεξιάδης, σημειώνοντας πως θα επεκταθεί η χρήση πλαστικού χρήματος και προαιρετικά και υποχρεωτικά.
Ταυτόχρονα δεσμεύθηκε πως θα προστατευθούν τα προσωπικά δεδομένα και πως θα υπάρξουν λύσεις σε συνεργασία με τις τράπεζες.
Σε ό,τι αφορά τις αποδείξεις των ιατρικών δαπανών που προσκομίζουν οι πολίτες, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως διασφαλίζεται πλήρως το φορολογικό απόρρητο, ενώ για το ιατρικό απόρρητο σημείωσε πως αυτό συνιστά κυρίως ζήτημα των τραπεζών.
Στο μέτωπο των φορολογικών ελέγχων αλά γερμανικά που προανήγγειλε χθες Τρίτη, ο κ. Αλεξιάδης έκανε λόγο για "διαστρέβλωση της πραγματικότητας", καθώς, όπως εξήγησε, "δεν ειπώθηκε τίποτα για εφόδους σε σπίτια".
"Υπενθυμίζω ότι και σήμερα ο φορολογικός μηχανισμός έχει την δυνατότητα ελέγχων όλο το 24ωρο, ακόμη και σε χώρο κατοικίας εφόσον έχει δηλωθεί ως έδρα, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.
Λαμβάνοντας τον λόγο ο κ. Πατούλης κατέστησε σαφές πως "Δεν είμαστε υπέρ των φοροφυγάδων, αλλά είμαστε υπέρ της χρήσης των καρτών, εφόσον όμως υλοποιηθεί η δέσμευση του υπουργού για διασφάλιση ιατρικού απορρήτου".
Ταυτόχρονα ο κ. Πατούλης κατέστησε σαφές πως ο Ιατρικός Σύλλογος ζητά την αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης