Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλεξιάδης (αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ): Στις 15 Οκτωβρίου τα πρώτα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ – Εντός των ημερών οι αλλαγές στις 100 δόσεις

Αλεξιάδης (αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ): Στις 15 Οκτωβρίου τα πρώτα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ – Εντός των ημερών οι αλλαγές στις 100 δόσεις
Τον Σεπτέμβριο του 2016 θα ευθυγραμμιστούν οι εμπορικές και αντικειμενικές αξίες των ακινήτων τόνισε ο κ.Αλεξιάδης
Στις 15 Οκτωβρίου θα σταλούν τα πρώτα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος επιπλέον ανακοίνωσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξουν αλλαγές για όσους έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων με υπουργική απόφαση.
Με δηλώσεις του στο Mega ο κ.Αλεξιάδης τόνισε ότι οι αλλαγές για τη ρύθμιση των 100 δόσεων θα λάβουν υπόψη περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια.
Όπως διευκρίνισε οι λεπτομερείς των αλλαγών θα συζητηθούν τις επόμενες ημέρες με τους εκπροσώπους των δανειστών, ενώ ανέφερε ενδεικτικά περιπτώσεις οφειλετών που ρύθμισαν χρέη ύψους 6.000 ευρώ, ενώ είχαν στην τράπεζα καταθέσεις άνω των 100.000 ευρω.
Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ, ο κ.Αλεξιάδης είπε ότι έως τον Σεπτέμβριο του 2016 θα ευθυγραμμιστούν οι αντικειμενικές και εμπορικές αξίες των ακίνητων που θα ισχύσουν για τον ανανεωμένο φόρο ακίνητης περιουσίας.
Αναφερόμενος στο περιουσιολόγιο ο κ.Αλεξιάδης τόνισε ότι μέσα στο Νοέμβριο θα ανέβει η πλατφόρμα στο TaxisNet, όπου οι φορολογούμενοι θα ενημερωθούν για όλα τα στοιχεία που η εφορία γνωρίζει για αυτούς, όπως πχ ακίνητα, καταθέσεις σε τράπεζες, αυτοκίνητα, κοκ.
Ο φορολογούμενος, όπως είπε ο κ.Αλεξιάδης, θα κληθεί να συμπληρώσει στοιχεία που δεν γνωρίζει η εφορία όπως για παράδειγμα καταθέσεις στο εξωτερικό ενώ τόνισε ότι όσον αφορά τα μετρητά στο σπίτι , θα πρέπει να δηλωθούν από ένα όριο και πάνω.
Ο κ.Αλεξιάδης είπε ότι στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοέμβριου θα ληφθούν οι αποφάσεις για τα νέα φορολογικά δεδομένα, που θα ισχύσουν για τις φορολογικές δηλώσεις του 2016, ενώ υποστήριξε ότι υπάρχει λίστα με ισοδύναμα προκειμένου να μην επιβληθεί ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Όπως είπε, δεν είναι στην ατζέντα του οικονομικού επιτελείου να επιβαρύνει περαιτέρω φορολογικά τα καύσιμα και τα τσιγάρα.
Επιπλέον, σημείωσε πως το taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2016 πρόκειται να ανοίξει από τις αρχές Φεβρουαρίου, τόνισε ότι τα έσοδα του Αυγούστου πήγαν καλά, αλλά τον Σεπτέμβριο υπάρχει μια απόκλιση επειδή το περυσινό Σεπτέμβριο είχε εισπραχθεί ΕΝΦΙΑ ενώ υποστήριξε ότι θα έρθει σύντομα στη Βουλή το σχέδιο για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων καταθέσεων όπου θα προβλέπει απαλλαγή από τη φοροδιαφυγή, αλλά όχι απαλλαγή από λαθρεμπόριο ή ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης