Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επαφές Μπαλτά για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα

Επαφές Μπαλτά για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα
Το 2016 συμπληρώνονται 200 χρόνια από τότε που το βρετανικό Κοινοβούλιο ψήφισε την εκχώρηση των γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο
Μία θετική εξέλιξη όσον αφορά τα γλυπτά του Παρθενώνα σημειώθηκε σε συνάντηση του Αριστείδη Μπαλτά με τον καθηγητή Reinhard Stupperich.
Ο καθηγητής - πρόεδρος της γερμανικής επιτροπής για την διεκδίκηση των γλυπτών του Παρθενώνα μετέφερε στον υπουργό Πολιτισμού την πρόθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου της Χαϊδελβέργης να επιστρέψει στη χώρα μας θραύσματα από το Ερεχθείο της Ακρόπολης.
Ο Μπαλτάς ευχαρίστησε θερμά τους ξένους εκπροσώπους για την έμπρακτη υποστήριξη που προσφέρουν στην ελληνική πολιτεία.
Οι αποτρόπαιες καταστροφές του Ναού του Βάαλ στην Παλμύρα καθιστούν τη διεκδίκηση αυτή ακόμα πιο επίκαιρη, γεγονός που ο υπουργός επεσήμανε σχεδόν αμέσως μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, σε εκδήλωση στο πλαίσιο της 70ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
 Αντίστοιχα επιβεβαιώθηκε η προσήλωση των διεθνών επιτροπών στον τρόπο με τον οποίο η ελληνική πολιτεία διαχειρίζεται αυτή τη διεκδίκηση.
«Διατηρούμε όλες τις επιλογές μας ανοικτές» επεσήμανε ο υπουργός.
 Το 2016 συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τότε που το βρετανικό Κοινοβούλιο ψήφισε την εκχώρηση των γλυπτών του Παρθενώνα προς το Βρετανικό Μουσείο και τόσο το υπουργείο Πολιτισμού, όσο και οι επιτροπές διεκδίκησης των γλυπτών του Παρθενώνα σε όλο τον κόσμο πρόκειται να αξιοποιήσουν αυτή την επέτειο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης