Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μυτιληναίος: Ο Τσίπρας έχει μια δεύτερη ευκαιρία για πιο ρεαλιστικές πολιτικές - Ναι στην αναδιάρθρωση χρέους

Μυτιληναίος: Ο Τσίπρας έχει μια δεύτερη ευκαιρία για πιο ρεαλιστικές πολιτικές - Ναι στην αναδιάρθρωση χρέους
Ο κ. Μυτιληναίος χαρακτήρισε καταστροφή το ενδεχόμενο Grexit και σημείωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας πήρε μια δεύτερη ευκαιρία από τους έλληνες ψηφοφόρους
H Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, τόνισε ο πρόεδρος του Ομίλου Μυτιληναίος, Ευάγγελος Μυτιληναίος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.
Ο κ. Μυτιληναίος χαρακτήρισε καταστροφή το ενδεχόμενο Grexit για τα χαμηλά εισοδήματα και τις επιχειρήσεις, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει μια απόφαση για την αναδιάθρωση του ελληνικού χρέους.  
Ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει μια δεύτερη ευκαιρία και ότι όλοι ευχόμαστε να προβεί σε πιο ρεαλιστικές πολιτικές ώστε να δει η χώρα μεγαλύτερη κατανόηση και από την πλευρά των εταίρων και πιστωτών, και να υπάρξει στη συνέχεια κάποιου είδους αναδιάρθρωση ή αναδιαμόρφωση του ελληνικού χρέους.
«Όλοι ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι (η κυβέρνηση) θα επιδιώξει πιο ρεαλιστικές πολιτικές και θα δούμε μια πολύ καλύτερη κατανόηση με τους εταίρους και τους πιστωτές και ελπίζω να δούμε μια είδους αναδιαμόρφωση ή αναδιάρθρωση του χρέους πριν η ελληνική οικονομία δει μια ουσιαστική επανεκκίνηση από την αρχή», τόνισε ο πρόεδρος του Ομίλου Μυτιληναίος.
Σε ερώτηση για το κίνδυνο εξόδου από την Ευρωζώνη και κατά πόσο συμφέρει τις εξαγωγικές επιχειρήσεις ανέφερε ότι για τη χώρα γενικότερα, τον ελληνικό λαό και τη μεσαία τάξη, αυτό θα ήταν καταστροφή.
Δεν έχει άλλωστε καμία λογική, να είσαι μια ευημερούσα επιχείρηση σε μια κατεστραμμένη χώρα.
Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ και δεν είναι θέμα μιας επιχείρησης μεμονωμένα, ή ενός ατόμου.
Η Ελλάδα πρέπει να μείνει, γιατί αυτό είναι το καλό για την χώρα.
«Δεν έχει κανένα νόημα για εμάς να είμαστε μια κερδοφόρα εταιρεία σε μια καταρρέουσα οικονομία. Δε δουλεύει έτσι.
Η Ελλάδα πρέπει να μείνει, δεν είναι θέμα μια συγκεκριμένης εταιρείας ή ενός συγκεκριμένου ατόμου, εάν είναι καλό για την τσέπη του ή όχι.
Η Ελλάδα πρέπει να μείνει επειδή είναι καλό για τη χώρα», τόνισε ο κ. Μυτιληναίος.
Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Worldwide Exchange και μίλησε επίσης για την παγκόσμια αγορά των commodities και του Αλουμινίου.
Σχολίασε την κρίση που επικρατεί παγκοσμίως στην αγορά των commodities και συγκεκριμένα στην αγορά του Αλουμινίου τονίζοντας ότι «στην αγορά αλουμινίου τα νήματα κινούν οι Κινέζοι, είναι πάρα πολλοί και δεν γνωρίζω αν είναι έτοιμοι να ελαττώσουν την παραγωγή, να βρουν μια ισορροπία στην αγορά.
Έχω πολλές αμφιβολίες γι αυτό.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης