Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραιτήθηκε και από τα υπόλοιπα πόστα του ο πρώην CEO της Volkswagen M. Winterkorn

tags :
Παραιτήθηκε και από τα υπόλοιπα πόστα του ο πρώην CEO της Volkswagen M. Winterkorn
Είχε επιτελικές θέσεις στην Porsche, το brand πολυτελείας της Audi και σε μία νέα ομάδα εκμετάλλευσης φορτηγών και λεωφορείων μετά τη διάσπαση της Scania
Ο CEO της Volkswagen Martin Winterkorn, που παραιτήθηκε τον προηγούμενο βήμα, θα αφήσει και τις υπόλοιπες επιτελικές θέσεις που είχε στην εταιρία, όπως αποκάλυψαν η Sueddeutsche Zeitung και οι τηλεοπτικοί σταθμοί NDR και WDR.
Οι παραιτήσεις του αναμένονται τις επόμενες μέρες, αφού απομένουν κάποιες τυπικές λεπτομέρειες να διευθετηθούν.
Ο Winterkorn που παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Volkswagen λίγο μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με τις εκπομπές ρύπων, διατηρούσε κάποια άλλα κομβικά πόστα στον Όμιλο.
Συγκεκριμένα ήταν εκτελεστικός διευθυντής στην Porsche SE, πρόεδρος στο brand πολυτελείας της Audi, αλλά και επικεφαλής της νέας ομάδας εκμετάλλευσης φορτηγών και λεωφορείων που δημιουργήθηκε μετά τη διάσπαση της Scania.
Ο Wintercorn δεχόταν όλο αυτό το διάστημα πιέσεις για να παραιτηθεί και από τα υπόλοιπα πόστα του, ενώ δεν παρέστη σε ένα εποπτικό συμβούλιο της Audi και στη θέση του προήδρευσε ο Berthold Huber.
Η Porsche δήλωσε άγνοια σχετικά με τις αποφάσεις του, ενώ η Volkswagen αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.
Πρόσφατα είχε ισχυριστεί ότι ήταν στο χέρι των εποπτικών συμβουλίων να αποφασίσουν σχετικά με οποιαδήποτε μελλοντική εμπλοκή του Wintercorn.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης