Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χουλιαράκης: Ηπιότερη έναντι των αρχικών εκτιμήσεων η ύφεση της Ελλάδας το 2015 και το 2016

Χουλιαράκης: Ηπιότερη έναντι των αρχικών εκτιμήσεων η ύφεση της Ελλάδας το 2015 και το 2016
Σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, η ύφεση της ελληνικής οικονομίας τοποθετείται στο -2,3% για το 2015 και στο -1,3% για το 2016
Ηπιότερη έναντι των αρχικών εκτιμήσεων αναμένεται να είναι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2015, αλλά και το 2016, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε από το βήμα της βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης.
"Τα στοιχεία για την ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2015 και το 2016 θα αναθεωρηθούν προς τα κάτω με το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού, που θα κατατεθεί τον Νοέμβριο", εξήγησε χαρακτηριστικά ο κ. Χουλιαράκης.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι, σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, η ύφεση της ελληνικής οικονομίας τοποθετείται στο -2,3% για το 2015 και στο -1,3% για το 2016.
Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης ότι η νέα δανειακή σύμβαση ανέρχεται σε 86 δισ. ευρώ, ενώ το χρηματοδοτικό κενό πριν αναλάβει την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ υπολογιζόταν στα 25 δισ. ευρώ, ο κ. Χουλιαράκης σημείωσε ότι το δεύτερο ποσό είχε υπολογισθεί με βάση την υπόθεση πολύ υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, τα οποία δεν υπάρχουν με το νέο πρόγραμμα, προκειμένου να αποφευχθεί η σταθερή υφεσιακή ροπή της οικονομίας.
Επίσης, πρόσθεσε, στη διαπραγμάτευση τέθηκε το θέμα των εργασιακών σχέσεων που ήταν στο ράφι, αλλά και της αύξησης του κατώτατου μισθού σε 1-2 χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης