Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η έρευνα των Ολλανδών για την πτώση του μαλαισιανού αεροσκάφους είναι αβάσιμη και μεροληπτική

Ρωσία: Η έρευνα των Ολλανδών για την πτώση του μαλαισιανού αεροσκάφους είναι αβάσιμη και μεροληπτική
«Ήθελαν να υποστηρίξουν τη θεωρία που είχαν εξαρχής κατασκευάσει – Απέκρυψαν στοιχεία»
Μπορεί απλά να θέλει να κερδίσει χρόνο ή και τις χαμένες εντυπώσεις, όμως το σίγουρο είναι ότι η Ρωσία ζήτησε νέα έρευνα για τα αίτια της πτώσης του μαλαισιανού αεροσκάφους, όπως αναφέρει το Sky News.
To Βoieng 777 που είχε συντριβεί στην Ουκρανία στις 17 Ιουλίου 2014 με συνέπεια να σκοτωθούν και οι 298 επιβαίνοντες, εκ των οποίων τα 2/3 ήταν από την Ολλανδία, είχε δεχτεί πύραυλο από την περιοχή που βρίσκονται οι φιλορωσικές δυνάμεις.
Αυτό ανέφερε το πόρισμα της έρευνα των ολλανδικών αρχών την Τρίτη, αλλά ήρθε να το αμφισβητήσει η ρωσική πλευρά μία μέρα μετά.
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της ρώσικης αεροπορικής υπηρεσίας Oleg Storchevoi είπε ότι διαφωνεί κατηγορηματικά με τα ευρήματα της έρευνας.
«Είναι θεμελιωδώς λανθασμένα, η έλλειψη λογικής είναι υπεράνω σύγκρισης και νομίζω ότι απλά ήθελαν να υποστηρίξουν τη θεωρία που είχαν επιλέξει εξαρχής» ανέφερε ο Storchevoi κατηγορώντας τους Ολλανδούς ότι «απέκρυψαν στοιχεία» και αμφισβητώντας την αυθεντικότητα του πορίσματος.
Η έρευνα των Ολλανδών ανέφερε ότι ένας πύραυλος εδάφους αέρος έσκασε λιγότερο από ένα μέτρο από το κόκπιτ του αεροσκάφους και έσπασε το μπροστινό του μέρος.
Αμέτρητα κομματάκια από τον πύραυλο βρέθηκαν στα σώματα των τριών μελών του πληρώματος που βρίσκονταν στο κόκπιτ.
Συγγενείς των θυμάτων της πτήσης MH17 υποστήριξαν ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα πέθαναν ακαριαία.
Σύμφωνα επίσης με την έρευνα οι περισσότεροι από όσους δεν σκοτώθηκαν από τον πύραυλο θα πρέπει να ήταν αναίσθητοι από την ξαφνική αποσυμπίεση του αεροσκάφους και την έλλειψη οξυγόνου στα 33 χιλιάδες πόδια.
Ωστόσο, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κάποιοι να είχαν τις αισθήσεις τους για κάποιο διάστημα σε αυτό το 1,5 λεπτό μέχρι τη συντριβή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης