Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανοίγει η συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις στο Ευρωκοινοβούλιο – Μετά από πρόταση του Ν. Μαριά

Ανοίγει η συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις στο Ευρωκοινοβούλιο – Μετά από πρόταση του Ν. Μαριά
Ο Έλληνας ευρωβουλευτής πέτυχε να κληθεί η Γερμανία να τοποθετηθεί εγγράφως, δημοσίως και επισήμως για το ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων
Ο επιμένων νικά και μετά από πολλές προσπάθειες ο Νότης Μαριάς κατάφερε να κριθεί παραδεκτή η υπ’ αριθμόν 2214/14 Αναφορά της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας για τις γερμανικές αποζημιώσεις.
Την πρόταση του Έλληνα ευρωβουλευτή υπερψήφισαν οι Ευρωπαίοι Αντιφεντεραλιστές, η Ευρωπαϊκή Αριστερά, το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και οι Ευρωπαίοι Πράσινοι.
Έτσι, και μετά από νέα εισήγηση του Μαριά, αποφασίστηκε να σταλεί εκ μέρους της Επιτροπής Αναφορών σχετική επιστολή στην Ελλάδα, τη Γερμανία και την Κομισιόν προκειμένου να εκφράσουν εγγράφως τις απόψεις τους για τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις, το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις των συγγενών των θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στο Δίστομο και σε άλλες πόλεις και χωριά της Ελλάδας.
Επί της ουσίας, η Γερμανία καλείται πλέον από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να  τοποθετηθεί εγγράφως, δημοσίως και επισήμως για το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων.
Η αρχή έγινε και μένει να αποδειχτεί αν είναι όντως και το ήμισυ του παντός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης