Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ονομαστική ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο ζητά η αντιπολίτευση – Εγκρίνεται με τις ψήφους της συγκυβέρνησης

Ονομαστική ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο ζητά η αντιπολίτευση – Εγκρίνεται με τις ψήφους της συγκυβέρνησης
Να σημειωθεί ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψηφίζουν επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο, ενώ κάποια κόμματα θα υπερψηφίσουν ορισμένα μόνο άρθρα
Αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία κατέθεσαν σχεδόν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, δηλαδή, η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, το ΚΚΕ και το Ποτάμι, ενώ η Χρυσή Αυγή δεν έχει διευκρινίσει ακόμη τη στάση της επί του θέματος.
Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία επί άρθρων του πολυνομοσχεδίου 1, 5, 13 και 21.
Το ΚΚΕ έχει ζητήσει ονομαστική και επί της αρχής του πολυνομοσχεδίου και επί άρθρων.
Από την πλευρά τους, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι κατέθεσαν κοινή πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία επί πέντε άρθρων του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.
Το αίτημα υπογράφουν 15 βουλευτές από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και εννέα από το Ποτάμι.
Ζητείται ονομαστική ψηφοφορία επί των άρθρων 1, 2, 5, 13 και 21 και πιο συγκεκριμένα, το άρθρο 1 αφορά συνταξιοδοτικά θέματα, το άρθρο 2 φορολογικά, το άρθρο 5 είναι ρυθμίσεις για τις 100 δόσεις, το άρθρο 13 είναι διατάξεις του υπουργείου Εσωτερικών και το άρθρο 21 περιλαμβάνει καταργούμενες διατάξεις που είχαν ψηφιστεί στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο.
Να σημειωθεί ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψηφίζουν επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο, ενώ κάποια κόμματα θα υπερψηφίσουν ορισμένα μόνο άρθρα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης