Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΣτΕ: Τον Μάρτιο του 2016 η εκδίκαση της προσφυγής για τον ΦΠΑ στα νησιά

tags :
ΣτΕ: Τον Μάρτιο του 2016 η εκδίκαση της προσφυγής για τον ΦΠΑ στα νησιά
Η απόφαση εκτιμάται ότι θα ληφθεί μετά από 45 ημέρες
Στις 4 Μαρτίου του 2016 θα εκδικαστεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εναντίον της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.
Η ημερομηνία εκδίκησης της προσφυγής κατέστη γνωστή σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του αρμόδιου Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου.
Όπως υπενθύμισε, η προσφυγή κατατέθηκε αρχικά στο 7μελούς σύνθεσης Β΄ Τμήμα του ΣτΕ και εκείνο με την σειρά του, λόγω της εξαιρετικής σοβαρότητας του θέματος, το παρέπεμψε απευθείας στην Ολομέλεια, όπου θα εκδικαστεί στις 4 Μαρτίου 2016.
Η απόφαση εκτιμάται ότι θα ληφθεί μετά από 45 ημέρες, γεγονός που συνιστά ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, καθώς θα ξεκαθαρίσει πολύ γρήγορα και χωρίς χρονοτριβή ένα ζήτημα κρίσιμης σημασίας για την επιβίωση των νησιών.
Ο κ. Χατζημάρκου υπογράμμισε ότι σε αυτήν την υπόθεση θα είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, εναντίον του «ξηλώματος» του τελευταίου μέτρου νησιωτικότητας και του ανελέητου κυνηγητού των νησιών μας».
«Ενωμένοι όλοι μαζί, στέλνουμε το μήνυμα στην πολιτική ηγεσία της χώρας ότι αυτή είναι μια υπόθεση ιδιαίτερα σημαντική για το Αιγαίο και δεν υπάρχει κανένας νησιώτης που θα κάνει πίσω» κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης