Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τρ. Αλεξιάδης: Θέλουμε να μεταφέρουμε το φορολογικό βάρος από τα φθηνά αυτοκίνητα

Τρ. Αλεξιάδης: Θέλουμε να μεταφέρουμε το φορολογικό βάρος από τα φθηνά αυτοκίνητα
«Από αυτά τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιεί όλος ο κόσμος και αναγκάζεται να καταθέσει πινακίδες γιατί δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα»
Αλλαγές από φέτος στα τέλη κυκλοφορίας προανήγγειλε ο Τρύφων Αλεξιάδης, που ξεκαθάρισε επίσης ότι η φορολόγηση των ενοικίων θα γίνεται μόνο αν εισπράττονται.
«Αυτό που κοιτάζει αυτή τη στιγμή το υπουργείο Οικονομικών και εξετάζει διάφορες λύσεις είναι να μεταφέρουμε φορολογικό βάρος από τα φθηνά αυτοκίνητα» ανέφερε ο Αλεξιάδης στο Star και πρόσθεσε.
«Αυτά τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιεί όλος ο κόσμος και αναγκάζεται να καταθέσει πινακίδες γιατί δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, και να μεταφερθεί φορολογικό βάρος στα ακριβά αυτοκίνητα.
Όταν για να αυτοκίνητο αναγκάζεται ο πολίτης, όχι επειδή κάνει την πλάκα του, να καταθέσει πινακίδες και ο πολίτης στερείται ένα αγαθό και το δημόσιο χάνει έσοδα.
Προσπαθούμε να κάνουμε τις αλλαγές από φέτος με δεδομένες και τις μηχανογραφικές δυνατότητες του υπουργείου Οικονομικών».
Για τα ενοίκια που δεν εισπράττονται, αλλά φορολογούνται, ο Αλεξιάδης ήταν κατηγορηματικός.
«Αυτό που έρχεται σε αυτό το νομοσχέδιο είναι η κατάργηση της δυνατότητας εκχώρησης των ανείσπρακτων ενοικίων στο δημόσιο.
Το πως θα γίνει η φορολόγησή τους θα το δούμε σε επόμενο στάδιο.
Μια από τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί είναι η φορολόγησή τους στο έτος απόκτησης.
Και είναι μια σωστή πρόταση. Αλλά όλα τα εξετάζουμε με βάση τα δεδομένα που έχουμε».
Τέλος, ο Αλεξιάδης διέψευσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το περιουσιολόγιο άμεσα ή, έμμεσα για φόρο στο σύνολο της περιουσίας.
«Είναι λάθος να λέμε, έλα εδώ, τώρα που ξέρουμε την περιουσία σου και αθροίζει τόσο, σου βάζουμε και έναν φόρο» υποστήριξε χαρακτηριστικά.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης