Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τεχνική συνεργασία Κομισιόν – Ελλάδας με σκοπό την υποστήριξη των μεταρρυθμίσεων

Τεχνική συνεργασία Κομισιόν – Ελλάδας με σκοπό την υποστήριξη των μεταρρυθμίσεων
Στοχευμένη υποστήριξη και τεχνογνωσία θα παράσχει η Κομισιόν στην Ελλάδα
Την τεχνική συνεργασία με την Ελλάδα, με σκοπό την υποστήριξη των μεταρρυθμίσεων ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, η Κομισιόν.
Ειδικότερα, η Κομισιόν θα παράσχει στην ελληνική κυβέρνηση στοχευμένη τεχνική υποστήριξη και τεχνογνωσία, μέσω της Υπηρεσίας Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων, σε τομείς όπως η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, ο εκσυγχρονισμός του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας και η δημιουργία ενός καλύτερου περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις.
Η δημοσίευση της συμφωνίας έρχεται στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis, στην Ελλάδα, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε:
«Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει πολιτική βούληση και εθνική ανάληψη ευθύνης για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, αλλά και να διεξάγονται αυτές στο πλαίσιο διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους.
Είμαι πεπεισμένος ότι με την εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων, καθώς και με την αποτελεσματική χρήση των ευρωπαϊκών πόρων για τη στήριξη των επενδύσεων, της απασχόλησης και της κοινωνικής ένταξης, η Ελλάδα θα επιστρέψει στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης