Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δένδιας: Η πρώτη κατοικία πρέπει να προστατευθεί - Καμία πιθανότητα ανάπτυξης, χωρίς αναδιάρθρωση των κόκκινων δανείων

Δένδιας: Η πρώτη κατοικία πρέπει να προστατευθεί - Καμία πιθανότητα ανάπτυξης, χωρίς αναδιάρθρωση των κόκκινων δανείων
«Η κυβέρνηση, αφού έκανε ακόμα πιο μεγάλη την ύφεση, τώρα ζητάει και τα ρέστα από την κοινωνία», επεσήμανε ο κ. Δένδιας
«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει αποσπασματικά το θέμα των κόκκινων δανείων», υποστήριξε ο κ. Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Real FM», τονίζοντας πως «η πρώτη κατοικία πρέπει και μπορεί να προστατευτεί».
Διευκρινίζοντας πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο και για αυτό πιέζεται στο θέμα των πλειστηριασμών α’ κατοικίας, παρότι δεν τους θέλουν ούτε οι τράπεζες».
Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, η συνολική αναδιάρθρωση των «κόκκινων δανείων», συμπεριλαμβανομένων και των επιχειρηματικών, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της οικονομίας, ενώ χωρίς αυτή δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ανάπτυξης.
Κλείνοντας το θέμα με τα «κόκκινα δάνεια», εκτίμησε ότι «εάν η κυβέρνηση είχε κάνει προεργασία και είχε τεκμηριωμένη πρόταση στα κόκκινα δάνεια, η τρόικα θα την δεχόταν».
Στη συνέχεια ανέφερε πως «η κυβέρνηση, αφού έκανε ακόμα πιο μεγάλη την ύφεση, τώρα ζητάει και τα ρέστα από την κοινωνία».
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «η προηγούμενη κυβέρνηση παρέδωσε στοιχεία εξόδου από την κρίση, αλλά η σημερινή έκανε ό,τι ανοησία υπήρχε για να παραμείνει η κρίση», καθιστώντας σαφές πως η ΝΔ δεν έχει σκοπό να υπερψηφίζει «ό,τι αντιαναπτυξιακό υπάρχει και νομοθετούν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».
Ερωτηθείς σχετικά επεσήμανε ότι τον Αύγουστο η ΝΔ ψήφισε τους στόχους, όχι για παράδειγμα τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, επαναλαμβάνοντας ότι «δυστυχώς η κυβέρνηση κάνει ό,τι της κατέβει».
Παράλληλα, ο κ. Δένδιας δέχθηκε ερωτήσεις και για τις εσωκομματικές εξελίξεις στη ΝΔ.
«Είχα πει από τον Ιανουάριο ότι πρώτα πρέπει να βρούμε την πρόταση στην κοινωνία και μετά τον αρχηγό που θα την εκπροσωπήσει», κατέθεσε τη γνώμη του ο βουλευτής, υποστηρίζοντας πως «όλα αυτά που παθαίνουμε σήμερα στη ΝΔ τα παθαίνουμε γιατί δεν πήγαμε σε συνέδριο».
Ο κ. Μεϊμαράκης είναι γεγονός ότι από το 2009 διαφωνούσε με τον συγκεκριμένο τρόπο εκλογής ηγεσίας στη ΝΔ και είχε δίκιο, συνέχισε ο κ. Δένδιας.
Ο ίδιος τόνισε πως το χειρότερο που μπορεί να συμβεί και αυτό που φοβάται περισσότερο από τη διάσπαση της ΝΔ είναι το να γίνουν «αδιάφοροι».
«Θα ψηφίσω συγκεκριμένο υποψήφιο και λέω την επιλογή μου σε όποιον φίλο με ρωτάει», ανέφερε τέλος, προσθέτοντας χαρακτηριστικά, «αλλά δεν έχει νόημα να κάνω διακηρύξεις στα ΜΜΕ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης