Διεθνή

Άφησε την έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο ο P. Iglesias – Διεκδικεί την πρωθυπουργία της Ισπανίας στις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου

Άφησε την έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο ο P. Iglesias – Διεκδικεί την πρωθυπουργία της Ισπανίας στις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου
Όπως ανέφερε ο επικεφαλής των Podemos, σήμερα, Πέμπτη, θα κάνει την τελευταία παρέμβασή του ενώπιον της Ολομέλειας του ευρωπαϊκού οργάνου
Παραιτήθηκε από τη θέση του ευρωβουλευτή των Podemos ο ηγέτης του κόμματος, Pablo Iglesias, καθώς θέλει να αφιερωθεί πλήρως στην προεκλογική εκστρατεία εν όψει των εκλογών της 20ής Δεκεμβρίου στην Ισπανία, όπου θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία της χώρας.
Ο Pablo Iglesias, ο οποίος είχε ανακοινώσει νωρίτερα την πρόθεσή του να αφήσει την έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο, εξήγησε σε σχετική επιστολή του ότι σήμερα, Πέμπτη, θα κάνει την τελευταία παρέμβασή του ενώπιον της Ολομέλειας του ευρωπαϊκού οργάνου.
Σημειώνεται ότι η παραίτηση του Iglesias ώστε να ασχοληθεί αποκλειστικά με τις εκλογές στην Ισπανία, είναι η τέταρτη που λαμβάνει χώρα στην ομάδα των ευρωβουλευτών του Podemos.
Τον περασμένο Μάρτιο άφησαν την έδρα τους στο Ευρωκοινοβούλιο, η γενική γραμματέας του Podemos στην Ανδαλουσία, Teresa Rodriguez και ο γενικός γραμματέας στην Αραγονία, Pablo Echenique, προκειμένου να λάβουν μέρος στις περιφερειακές εκλογές, ενώ αντικαταστάθηκαν από τους Miguel Urban και Esetafania Torres, αντίστοιχα.
Επίσης, ο πρώην εισαγγελέας διαφθοράς, Carlos Jimenez Villarejo, ο οποίος πρώτος παραιτήθηκε, αντικαταστάθηκε από την Tania Gonzalez.
H ευρωομάδα του Podemos συμπληρώνεται με την ευρωβουλευτή Lola Sanchez.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης